Politie Rotterdam Rijnmond


* Middaguitgave maandag 16 augustus

VERMISTE MAN AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag werd het ontzielde lichaam van de vermiste 70-jarige Marius Leuvekamp in het water van de Oude Maas in Zwijndrecht aangetroffen. Voorbijgangers vonden het stoffelijk overschot van de overleden man half in het water en half tegen het talud. Na onderzoek bleek het de vermiste heer Leuvekamp te zijn. De man werd sinds zondag 8 augustus jl. vermist uit Ridderkerk.

Ochtenduitgave maandag 16 augustus

* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiemensen van de districten Feijenoord-Ridderster en Zuid hielden tussen zaterdagavond en zondagmorgen een alcoholcontrole op de Brielselaan. Tussen acht uur en half zes moesten in totaal 504 automobilisten een blaastest afleggen, waarvan 14 autobestuurders met een slok te veel op achter het stuur zaten. Van twee automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd. Tevens werden drie processen-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel.


* VROUW STEEKT ECHTGENOOT NEER
ROTTERDAM - Zondagmiddag rond kwart over één heeft een 39-jarige Rotterdamse, in haar woning aan de Bajonetstraat, haar 52-jarige echtgenoot met een mes in zijn zij gestoken. De aanleiding voor deze steekpartij waren relatieproblemen. Een onenigheid waarbij over en weer was geslagen eindigde in de steekpartij. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De vrouw werd in de omgeving van de woning aangehouden.


* DRONKEN BESTUURDER RUILT MET PASSAGIER
ROTTERDAM - Een 22-jarige Rotterdammer werd zondagmorgen rond tien over zeven op de West-Kruiskade na een controle aangehouden. Personeel van Cameratoezicht had kort ervoor gezien dat de bestuurder en de passagier van plaats wisselden, toen zij een politieauto in het zicht kregen. Na controle bleek dat de eigenlijke bestuurder te veel alcohol had genuttigd en niet in het bezit was van een rijbewijs. Tegen de 22-jarige man werd proces-verbaal opgemaakt.


* HENNEPKWEKERIJEN AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek stelde zondagmiddag omstreeks half drie, op grond van de Opiumwet, een onderzoek op de Bergse Linker Rottekade in. In een schuur en op een veldje werden hennepkwekerijen aangetroffen. Zo'n 440 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. De 75-jarige eigenaar, afkomstig uit Schiedam, werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.


* AANRIJDING MET TIEN GEWONDEN
ROTTERDAM - In de nacht van zondag op maandag vond omstreeks vier uur een aanrijding plaats op de A-16 Oostbaan waarbij in totaal tien personen licht gewond raakten.
De bestuurder van een bestelbusje raakte bij de samenvoeging van de hoofdrijbaan en de secundaire rijbaan, met zijn voertuig in de slip waarna het voertuig op zijn kant terecht kwam. Door de klap of door het kijken naar het ongeval ontstond op de hoofdrijbaan vervolgens een aanrijding waarbij drie auto's betrokken waren. Eén van deze auto's betrof eveneens een busje waarin 7 personen zaten. Bij beide aanrijdingen raakten 10 personen licht gewond. Zij werden overgebracht naar diverse ziekenhuizen in en om Rotterdam. Door de Technische Ongevallen Dienst werd een nader onderzoek ingesteld naar de toedracht van beide ongevallen. Als gevolg van de ongevallen werd de Oostelijke rijbaan van de A-16 tot half acht 's morgens voor al het verkeer afgesloten. Dit leidde tot lange files.