Ingezonden persbericht


Happy-Connect Nederland en HotSpot Amsterdam sluiten netwerk roaming overeenkomst

Almere, 16 augustus 2004, Happy-Connect Nederland, de toonaangevende onafhankelijke wireless operator en leverancier van draadloze diensten, en HotSpot Amsterdam, de nieuwe draadloze leverancier van draadloze diensten voor Amsterdam en omstreken, hebben een meerjarige netwerk roaming overeenkomst gesloten. Happy-Connect Nederland en HotSpot Amsterdam stellen met het sluiten van deze overeenkomst hun draadloze breedband-Internet netwerken in Nederland beschikbaar aan elkaar.

Door de overeenkomst krijgen klanten van HotSpot Amsterdam en Happy-Connect Nederland toegang tot beide netwerken. Het gecombineerde netwerk omvat het centrum van Amsterdam, verschillende wijken in Almere en een aantal dorpen in de omgeving van Assen. Dit volledig transparante netwerk is momenteel het grootste onafhankelijke commerciële draadloze netwerk in Nederland. Daarnaast is het draadloze netwerk ook beschikbaar voor mobiele gebruikers van KPN Mobiel, Vodafone en Tele2. Mobiele gebruikers kunnen een draadloze toegang activeren en betalen via hun mobiel. Alle breedband-Internet diensten zijn beschikbaar voor Windows, Apple en PDA gebruikers.

Voor het leveren van de breedband-Internet diensten maken beide bedrijven gebruik van een innovatief, in Nederland bedacht en uitgewerkt, draadloos mesh routing concept. Mesh routing werkt via draadloze relaisstations die simpel op daken van woningen en bedrijven geplaatst kunnen worden. De draadloze relaisstations verschaffen gebruikers draadloze toegang tot het breedband-Internet netwerk en communiceren met elkaar.

HotSpot Amsterdam heeft de eerste fase van haar netwerk in Amsterdam in gebruik genomen. Deze eerste fase bestaat uit 20 Hopling mark-II dual-band relaisstations, een Hopbase management server en bestrijkt het centrum van Amsterdam. Happy-Connect Nederland voert momenteel een programma uit om haar draadloze netwerk infrastructuur in Almere verder uit te bouwen. In de nabije toekomst zullen er toepassingen beschikbaar komen zoals VoIP (telefoneren via Internet) en andere telecom- en netwerkdiensten.

Happy-Connect Nederland en HotSpot Amsterdam onderzoeken momenteel verdergaande vormen van samenwerking met elkaar.


---

Over Happy-Connect Nederland

Happy-Connect Nederland is een toonaangevende onafhankelijke Wireless Operator en wireless Internet Service Provider. Happy-Connect Nederland biedt consumenten en zakelijke gebruikers betaalbare draadloze telecom- en internetdiensten aan. Happy-Connect Nederland loopt voorop waar het gaat om prijs / prestatie, producten, gemak en betrouwbaarheid. Meer informatie over Happy-Connect Nederland is te vinden op www.happy-connect.nl.

Over HotSpot Amsterdam

Meer informatie over HotSpot Amsterdam is te vinden op www.hotspotamsterdam.com.