Politie Rotterdam Rijnmond

Ochtenduitgave dinsdag 17 augustus

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD, TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

VIERPOLDERS - Maandagmiddag rond één uur werd door politiepersoneel in een pand aan de Tuindersweg een hennepkwekerij ontdekt en vervolgens ontmanteld. De 43-jarige eigenaar en een 51-jarige man, afkomstig uit Gouda, werden in de kwekerij aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. De kwekerij bestond uit 2250 planten. Alle planten en de voor de groei benodigde apparatuur is in beslag genomen en vernietigd. Tegen de beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.
* VERDACHTEN STRAATROOF NA ZOEKTOCHT AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord - Ridderster heeft maandagavond twee Rotterdammers van 31 en 40 jaar oud aangehouden. Zij worden verdacht van een straatroof op een 20-jarige Rotterdammer.
Maandagavond, om even voor elf uur, werd het slachtoffer op de Groene Tuin overvallen door twee mannen die hem bedreigden met een vuurwapen. Hij werd van zijn fiets beroofd, waarna het tweetal er vandoor ging. Een getuige had gezien dat twee mannen, met hetzelfde signalement als de overvallers, een fiets weggooiden op de Laaghage en wegrenden in de richting van de dijk. Na een intensieve zoektocht werden de twee door politiemensen aangehouden. Ze hadden geen vuurwapen bij zich. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie heeft maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Satenweg. In totaal passeerden 475 voertuigen de controle-apparatuur, 175 van hen reden harder dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 kilometer.


* INBREKERS OP HETERDAAD BETRAPT
ROTTERDAM - In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie van het district West twee inbrekers op heterdaad betrapt en aangehouden. Het gaat om twee Rotterdammers van 15 en 19 jaar oud. Omstreeks kwart over één dinsdagmorgen vroeg kwam bij de politie een melding binnen dat er werd ingebroken in een woning aan de Pieter Langendijkstraat. In de tuin van de woning werden de twee verdachten betrapt en aangehouden. In een schuur in de tuin, waarvan de deur open was, stonden spullen die vermoedelijk klaar waren gezet om mee te nemen. Het tweetal is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.

Middaguitgave maandag 16 augustus

* VERMISTE MAN AANGETROFFEN