Ingezonden persbericht


press release

just like the old days...

50plus movie package in tuschinski theater amsterdam

Amsterdam, augustus 2004... Art Deco movietheater Tuschinski in Amsterdam offers -after the succesful launch last year - a new 50plus movie package this year. Tuschinski made a selection of recent moviehits for seniors only; No queues, no crowd just original entertainment. This 50plus package is valid every Tuesday and Thursday at 13.30 hour - with the exception of holidays.

PERSBERICHT

ONTDEK DE 50PLUS BIOS...

OUDERWETS GENIETEN IN THEATER TUSCHINSKI IN AMSTERDAM

Amsterdam, augustus 2004... Art Deco filmtempel Tuschinski in Amsterdam opent ook dit jaar haar deuren voor de in 2003 gelanceerde 50plus bios. Speciaal voor senioren is een selectie gemaakt van de beste topfilms; voor een ouderwets gezellige middag entertainment zonder de drukte van de avond of het weekend. Van dit exclusieve 50plus arrangement kan gebruik worden gemaakt op dinsdag en donderdag om 13.30 uur - met uitzondering van vakanties en feestdagen.

Filmhits en historische drama's

Voor het 50plus bios seizoen 2004-2005 biedt Theater Tuschinski meer dan twintig hoogtepunten uit het afgelopen filmjaar. Naast filmhits als Mona Lisa Smile, Cold Mountain en Somethings Gotta Give, passeren ook historische drama's als Girl with the Pearl Earring en Rosenstrasse de revue. Per maand draait het theater twee films, die beide gedurende twee weken op de vaste 50plus bios middagen te zien zijn.


Tijd voor Tuschinski

Na het grote succes van vorig jaar is de 50plus bios een vast punt op de agenda van diverse Pathé Theaters, waaronder Tuschinski. Martijn Beekhuis, Theater Manager van Tuschinski hierover: "Veel senioren willen graag naar de film, maar vanwege de drukte in de theaters zien ze hier van af. Daarom hebben we de 50plus bios bedacht; overdag is het rustig in de bioscoop en de speciaal geselecteerde films bieden voor elk wat wils. We verwachten ook dit jaar veel bezoekers!"

Het 50plus bios arrangement is 4,50 euro per persoon, inclusief een kopje koffie met cake. Filmkaartjes voor Tuschinski zijn te reserveren via 0900 1458. Zie ook www.tuschinski.nl.

Het fameuze theater Tuschinski in Amsterdam - al ruim 75 jaar een begrip in de filmwereld - is in 1911 opgericht door Abraham Tuschinski en opende haar deuren op 28 oktober 1921. Het Franse Pathé, inmiddels eigenaar van het gebouw, verschafte hem destijds de benodigde licentie en leverde materialen voor de bouw. Het theater is bedreven in de organisatie van grote evenementen: zo verzorgt Tuschinski de Europese galapremières van de James Bond films en werd onlangs de succesvolle 'Blue Note Trip' jazzavond in het theater georganiseerd.



Ingezonden persbericht