Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht 17-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Teut

AMERSFOORT Op maandag 16 augustus nam een automobilist de straat waar hij door reed wat te letterlijk.

Rond 21.45 uur controleerden politiemensen op de Teut een 46-jarige automobilist uit Amersfoort omdat de APK van zijn auto was verlopen. Bij het uitschrijven van de bekeuring, constateerden politiemensen dat de Amersfoorter sterk naar alcohol rook. Uit de ademanalyse bleek dat hij de straat waar hij was staande gehouden eer aan deed: hij had beduidend teveel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 515 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Kettingbotsing

AMERSFOORT Op maandag 16 augustus raakte een bestuurder van een vrachtwagen gewond bij een kettingbotsing.

Rond 16.25 uur reed een 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Sluis met een trekker met oplegger over de snelweg A28 in de richting van Utrecht. Ter hoogte van de oprit Leusden voegde een auto met een Belgisch kenteken met lage snelheid op de snelweg in. Daardoor zag de Sluisenaar zich genoodzaakt hard te remmen. Een achter hem rijdende 58-jarige automobilist uit Soest kwam tot stilstand, een daarachter rijdende vrachtwagen bestuurd door een 26-jarige man uit Utrecht stopte ook, maar een daarachter rijdende chauffeur (gegevens nog onbekend) met een veegwagen wist niet tijding tot stilstand te komen. Hij botste op de vrachtwagen van de Utrechter, die drukte daardoor de auto van de Soester tegen de oplegger van de chauffeur uit Sluis.

Ondanks dat de auto behoorlijk in elkaar gedrukt werd, wist de automobilist ongedeerd uit zijn auto te komen. De chauffeur van de veegwagen raakte bekneld. Hij werd door de brandweer bevrijd en werd met onbekend letsel per ambulance naar het UMC gebracht. Door de Regionale Verkeersdienst in een onderzoek ingesteld. De snelweg richting Utrecht werd gedurende enige tijd geheel afgesloten en het verkeer werd omgeleid.

Brandje

AMERSFOORT Op maandag 16 augustus heeft kort brand gewond in een trapportaal.

Rond 16.15 uur kregen de brandweer en politie de melding van een zolderbrand op de Liendertseweg. Ter plaatse bleek het niet om een zolder te gaan, maar om de bovenste verdieping van een trapportaal waar een brandje woedde. De brandweer had de brand zeer snel onder controle. Er bestaat een vermoeden van brandstichting. De Technische recherche stelt een onderzoek naar de oorzaak van de brand in.

Getuigen die vlak voor of tijdens de brand iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eenland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Gordelcontrole

LEUSDEN De politie heeft op maandag 15 augustus van 15.45 uur tot 16.20 uur een gordelcontrole op de Groen Zoom gehouden. Twintig bestuurders werden bekeurd omdat zij geen gordel droegen en vier omdat zij niet handenvrij belden.

Gewonden bij aanrijding

LEUSDEN Op maandag 16 augustus raakten twee automobilisten gewond bij een aanrijding.

Rond 08.25 uur reed een 39-jarige automobiliste uit Leusden over de Heiligerbergerweg, komende uit de richting van de Lockhorsterweg. In een bocht verloor zij de macht over het stuur en kwam dwars op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Daar werd zij in haar rechterflank aangereden door een 29-jarige automobiliste eveneens uit Leusden. De 29-jarige vrouw werd met hersenletsel naar het MMC gebracht en is daar opgenomen. De 39-jarige automobiliste liep letsel aan haar arm op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Twee keer onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 augustus werden twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.00 uur werd op de Hogeweg een 54-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse blies hij 425 ug/l, bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Rond 03.40 uur controleerden politiemensen op de snelweg A1 een 33-jarige automobilist uit Amersfoort. Hij bleek veel te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse blies hij 730 ug/l, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en voor het rijden zonder rijbewijs. Tevens bleek dat hij nog 75 dagen gevangenisstraf tegoed had. Hij is in het politiebureau ingesloten.