Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht 17-08-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Uit de lucht

UTRECHT- Op maandagavond werd een zendpiraat uit de lucht gehaald. Omstreeks 20.40 uur werd door medewerkers van een telecombedrijf een illegale zender gepeild in de wijk Ondiep. De politie werd gewaarschuwd en na onderzoek werd in een woning radiozendapparatuur aangetroffen. De apparatuur is inbeslaggenomen en tegen de 21-jarige eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Baldadig gedrag

UTRECHT- In de nacht van dinsdag op woensdag werd een baldadige man aangehouden. Omstreeks 04.20 uur zagen agenten dat een 21-jarige man uit Nieuwegein een geparkeerde fiets omver schopte op de Lange Jansstraat. De man werd direct aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Autoinbreker aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden nadat hij had ingebroken in een auto. Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie de melding dat een 35-jarige man uit Utrecht in een auto op de Boekelaan aan het inbreken was. Ter plaatse troffen agenten de man hevig bezweet tussen geparkeerde voertuigen aan. Hij werd aangehouden en bekende te hebben ingebroken in de auto. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Schieten

UTRECHT- Op maandagmiddag kregen agenten de melding dat drie jongens rondliepen met een vuurwapen rondliepen bij de sporthal aan de Verlengde Hoogravenseweg. Agenten gingen omstreeks 17.45 uur ter plaatse en zagen drie jongens, in de leeftijd van 14 tot 16 jaar afkomstig uit Utrecht, allen een zilverkleurig vuurwapen hadden en hiermee op elkaar aan het schieten waren. De jongens werden aangesproken en de wapens, niet van echt te onderscheiden, werden ingenomen.

Hennep

UTRECHT- Op maandagavond werd een hennepplantage aangetroffen. Omstreeks 22.30 uur ging de politie naar de Ankaradreef vanwege wateroverlast in een woning. Na aanbellen bij de woning deed niemand open. Toen de politie de deur al deels had opengebroken, deed de 36-jarige bewoner open. In de woning werden 224 planten aangetroffen met bijbehorende apparatuur. Ook bleek er illegaal stroom te zijn afgetapt. De spullen werden ingenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Ingevorderd rijbewijs

UTRECHT - Maandagmorgen omstreeks 11.00 uur surveilleerde de politie met een onopvallende videovoertuig op de Waterlinieweg. Ondanks de limiet van 70 km/uur, reed een 40-jarige automobilist uit Nieuwegein met 121 km/uur over de weg. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Te snel door de bebouwde kom

UTRECHT - Maandagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur hield de politie een radarsnelheidscontrole op de Maliebaan. In totaal passeerden 327 voertuigen de controlewagen en daarvan reden 91 bestuurders sneller dan in de bebouwde kom is toegestaan (50 km/uur). De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/uur.