Politie Flevoland

Brandstichting

Flevoland 17-08-2004 - Politie Flevoland kreeg maandagavond te maken met vermoedelijk twee brandstichtingen. Eentje in Almere in een woning in Stad-Oost en eenmaal in Lelystad, waar een blokhut op het volkstuinencomplex in vlammen opging.

Aan het eind van de avond kreeg de politie melding van een brand in een woning aan de Vincent van Goghstraat. Eenmaal ter plaatse bleek niemand meer in de woning.Wel was er sprake van een rookontwikkeling en werd het complex ontruimd. De brandweer bluste de brand en de politie stelde direct een buurtonderzoek in. Getuigen verklaarden dat ze verdachte personen hadden gezien, die daarna in een auto in de richting van de Rembrandtweg waren gereden. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Aan het begin van maandagnacht moest de politie in Lelystad ter plaatse gaan bij een brand in de buurt van het volkstuinencomplex aan de Hondsdraf. Daar bleek een blokhut in brand te staan, die vermoedelijk is aangestoken. Agenten hebben aan de hand van sporenonderzoek nog gezocht naar één of meerdere verdachte(n) maar troffen niets aan in de omgeving. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat de hut uitbrandde.