Politie Gelderland-Midden

Wageningen; Getuigen proberen politie te misleiden
Publicatiedatum: 17-08-2004

Ondanks steekwonden in zijn borst, is een 27-jarige Wageninger woensdag 19 mei volgens artsen niet levensgevaarlijk gewond, er zijn geen vitale delen geraakt. De man kan na behandeling in het ziekenhuis dan ook naar huis en doet aangifte bij de politie. Hij meldt dat hij op het Plantsoen is gestoken na een ruzie met een bekende van hem. Een zoektocht naar de verdachte levert aanvankelijk niets op.

De politie gaat naar aanleiding van de aangifte in gesprek met getuigen en betrokkenen. Dat levert een bijzonder relaas op. Want de steekpartij heeft dan wel plaats gevonden, maar een 17-jarig meisje en een even oude jongen uit Wageningen verklaren tegenover de politie dat zij een 51-jarige man uit Wageningen en een 18-jarige jongen uit Renkum hebben overgehaald om een foutieve verklaring af te leggen. Ook zouden zij zelf een onjuiste verklaring hebben afgelegd. Overigens wordt deze lezing pas duidelijk na de aanhouding van de 17-jarige verdachte, een inwoner van Nijmegen.

Aanhouding
Overigens kan de aanhoudingen pas op 9 augustus plaats vinden, omdat de verdachte van het steekincident ondergedoken blijkt te zijn. Als hij uiteindelijk op genoemde datum in Arnhem gesignaleerd wordt, volgt zijn aanhouding. Kort daarop werden ook de twee 17-jarige verdachten uit Wageningen aangehouden. Daarmee kan de politie de zaak uiteindelijk afronden. Het motief voor het incident zou in de relationele sfeer liggen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---

Ede; aangifte afpersing taxichauffeur zou vals zijn
Publicatiedatum: 17-08-2004

Een 20-jarige taxichauffeur uit Nijmegen, die op donderdag 22 juli bij de politie in Ede aangifte heeft gedaan van afpersing zou zijn aangifte hebben verzonnen. Dat heeft hij zelf tegenover de politie verklaard. Als motief geeft de chauffeur aan dat hij werkafspraken met zijn baas niet goed zou hebben uitgevoerd, waardoor hij een rit van Nijmegen naar Ede zelf zou moeten betalen.

De rit is wel degelijk verreden, alleen de twee klanten van de chauffeur namen in Ede de benen in plaats van de rit te betalen. De chauffeur besloot hierop aangifte te doen van afpersing. De man zou in Ede op de Ariensweg het slachtoffer geworden zijn van dit misdrijf. Nu de feiten anders lijken te liggen, maakt de politie proces-verbaal op vanwege het doen van valse aangifte.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---