Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Emmen 17-08-2004

Gestolen bromfiets uitgebrand teruggevonden
COEVORDEN Maandag werd ontdekt dat er een bromfiets gestolen was uit een schuurtje aan De Savornin Lohmanstraat. Verder bleek ook een fiets weggenomen te zijn. De diefstal heeft in het weekeinde plaatsgevonden bij afwezigheid van de bewoners. Om binnen te komen waren sloten van deuren geforceerd. Uit het ingestelde onderzoek kwam naar voren dat er in het weekeinde op de Van Heeckerenlaan een bromfiets was uitgebrand en dat het de gestolen bromfiets betrof. Onderzoek wordt voortgezet.

Tanken zonder te betalen
EMMEN Maandagavond werd bij een tankstation aan de Rondweg getankt zonder te betalen. De bestuurder tankte voor ruim 42,- euro en verdween daarna. Een onderzoek naar de auto had tot op heden geen resultaat.

Brand in snackbar
COEVORDEN In de nacht van maandag op dinsdag werd ontdekt dat er brand was uitgebroken in een snackbar aan de Rembrandtlaan. Brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen, maar kon niet voorkomen dat de zaak binnen in vlammen opging. De bewoners van bovengelegen appartementen werden uit voorzorg geëvacueerd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Oorzaak van de brand is nog niet bekend. Een onderzoek door de technische recherche zal worden ingesteld. Bij controle van de bovengelegen woningen werd op de slaapkamer van een van de woningen een kleine hennepkwekerij met ruim 150 planten ontdekt. De kwekerij is ontmanteld en vernietigd. De bewoner, die nog nader gehoord zal worden, heeft afstand gedaan van de kwekerij.

Man beroofd
NIEUW BUINEN Zondagavond rond 23.30 uur is aan het Achterom een man beroofd van zijn portemonnee en zijn bankpas. De 40-jarige man uit Klazienaveen moest deze goederen afgeven onder bedreiging met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De dader was bij de Klazienavener in de auto gestapt om hem de weg te wijzen, toen deze bij een informatiebord op zoek was naar een straat in Nieuw Buinen. Op het Achterom dwong de overvaller de man tot afgifte van de portemonnee en zijn bankpasje. Hij ging er met de auto van het slachtoffer vandoor. Deze is later in de omgeving teruggevonden. Het slachtoffer dat aan de handen vastgebonden was en op de plaats van de overval was achtergebleven, kon na enige tijd hulp zoeken bij een woning. Het onderzoek is in volle gang.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag
17.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.
info@politie-drenthe.nl