Gemeente Hilversum

Sportbrochure bewegen voor 55+

Bijna iedereen weet inmiddels wel, dat het belangrijk is om te (blijven) bewegen. Je blijft er gezond en fit bij. Lang niet iedereen brengt die wetenschap ook in praktijk.
In samenwerking tussen de Gemeente Hilversum en een aantal verenigingen en instellingen is een brochure samengesteld met een aanbod sport en recreatief bewegen voor mensen vanaf 55 jaar.

Voorop staat, dat bewegen plezier is. De sporten in de brochure zijn niet al te zwaar en kunnen op vele niveaus beoefend worden, aangepast aan ieders mogelijkheden. Dan is het leuk en uitdagend. Je voelt je fit, krijgt een beter figuur, een gunstiger gewicht, krijgt sterkere spieren en meer uithoudingsvermogen, de samenstelling van het cholesterol verandert. Bovendien: je wordt ook mentaal sterker en vrolijker. Alleen maar voordelen dus.

Het aanbod in deze brochure varieert van diverse vormen van fitness beoefening met apparatuur, zwemmen, conditietraining, aerobics, taiji, dansen, hardlopen, sportief wandelen en de nieuwe wandelvorm nordic walking tot toerfietsen, biljarten, jeu de boules, kaatsen en bowls. De meeste sporten kunnen het hele jaar door worden beoefend. De betrokken verenigingen en instellingen doen in de brochure een kennismakingsaanbod. Zo is het mogelijk voor niet te veel geld rond te kijken en mee te doen voor men een keuze maakt.

De brochure is vanaf medio augustus verkrijgbaar bij de huisartsen, apotheken, fysiotherapeuten, bij de bibliotheken en de gemeentelijke dienst maatschappelijke ontwikkeling, Koninginneweg 10-12. Deze dienst is telefonisch bereikbaar via 035-629 2398.

Datum bericht 17 augustus 2004