Rijn & Venen, 10.25 uur

Utrecht 17-08-2004 - Nieuwsberichten district Rijn& Venen

Te snel

KOCKENGEN - Maandagmorgen van 09.45 uur tot 12.15 uur hield de politie een radarsnelheidscontrole op de provincialeweg N401. In totaal passeerden 923 voertuigen de controlewagen en daarvan reden 120 bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 140 km/uur.

Verkeersongeval letsel

MAARSSEN Op maandagmiddag heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een motorrijder en een automobiliste.

Omstreeks 15.15 uur kreeg de politie een melding om naar de Vogelweg te gaan. Daar had een aanrijding plaatsgevonden tussen een 40-jarige vrouw uit Tienhoven en een 25-jarige man uit Utrecht. De vrouw was linksaf afgeslagen om de Reigerskamp in te gaan. Hierbij zag ze de man die uit de richting van de Valkenkamp was komen rijden over het hoofd, waardoor een aanrijding ontstond. De man reed tegen de rechter achterzijde van de vrouw en kwam een paar meter verderop ten val. Hierdoor had hij letsel aan gezicht en pols. De man is met de ambulance naar het UMC ziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat hij een pols en een grote teen had gebroken en een enkel had gekneusd.

Vernielingen

WOERDEN Op maandagavond heeft de politie een aantal jongens aangehouden voor het vernielen van ruiten.

Omstreeks 18.45 uur zag een getuige dat een 5-tal jongens stenen opraapten op de Veldwijk en hoorde toen het geluid van brekend glas. De getuige zag de jongens wegfietsen richting het centrum en heeft de politie gebeld. De politie kon de jongens aanhouden naar aanleiding van het opgegeven signalement. Op het complex van de Veldwijk bleek een 11-tal ruiten vernield te zijn. Twee 14-jarige jongens, twee 15-jarige jongens en een 16-jarige jongen uit Harmelen waren hier verantwoordelijk voor. Twee van hen zullen worden aangemeld bij Halt, één van hen is al twee keer eerder aangemeld bij Halt en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt en twee bleken geen aandeel te hebben gehad in de vernielingen.