Heuvelrug, 10.40 uur

Utrecht 17-08-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Mooning

DOORN Op maandag 16 augustus werden enkele jongens aangehouden voor schennis van de openbare eerbaarheid.

Rond 23.25 uur zag een 53-jarige bewoonster van een woning aan de Vogelweide dat enkele jongelui voor haar raam hun broek naar beneden deden en hun maantjes toonden. Zij riep haar echtgenoot en hij ging direct achter de jongelui aan. Hij hield drie jongens staande en belde de politie. Het drietal, een jongen van 15 uit Driebergen-Rijsenburg en twee jongens van 15 en 16 jaar uit Doorn, werd door politiemensen overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de 16-jarige jongen niet aan het moonen had deelgenomen en hij werd heengezonden. Tegen de twee anderen is proces-verbaal opgemaakt voor openbare schennis van de eerbaarheid.

Zware kipfilet

MAARSBERGEN Op maandag 16 augustus bleek een bestelauto heel zwaar te moeten tossen onder het gewicht van vele kipfiletjes.

Rond 11.55 uur zagen politiemensen een bestelauto over de Woudenbergseweg rijden. Het voertuig viel op doordat hij door de vering hing en het leek of dat de banden onder een zware last zouden knappen. De bestuurder, een 60-jarige man uit Nijkerk, kreeg een stopteken.

Het voertuig werd met behulp van apparatuur uit een Technische Patrouillewagen gewogen. Daarbij bleek dat de achteras 65 % was overbelast. In plaats van dat daar een maximaal gewicht van 2240 kg op drukte, bleek dit 3700 kg te zijn. De Nijkerker kreeg een bekeuring voor de zware overbelasting.