Politie Groningen

Persberichten dinsdag 17 augustus 2004

Provincie Groningen 17-08-2004 -

Delfzijl: fietsendief aangehouden
Politiemensen zagen maandagmiddag in het centrum van Delfzijl een man lopen die een fiets droeg. De man vertelde de agenten dat de fiets van een vriend was. Op de fiets was echter een klein stickertje aangebracht met de persoonsgegevens van de eigenaresse. Bij navraag bleek dat de eigenaresse van de fiets juist een boodschap was gaan doen in het centrum van Delfzijl. Daarop is de man met de fiets aangehouden. Hij is naar het bureau gebracht en na verhoor heengezonden. De man bekende de diefstal. De fiets wordt teruggegeven aan de 16-jarige eigenaresse.

Sebaldeburen: gewonde bij ongeval
Een 86-jarige fietser uit Leek is maandagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Woldweg in Sebaldeburen. Het slachtoffer deed mee aan fietstocht en stak op de kruising met de Zandumerweg over. Hij keek daarbij niet goed uit en werd aangereden door een auto, bestuurd door een 44-jarige vrouw uit Munnekezijl. De fietser kwam te vallen en is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Nieuw Beerta: auto in sloot
Een 57-jarige automobiliste uit Nieuw Beerta raakte maandagavond door nog onbekende oorzaak met haar auto in de berm van de Hoofdweg in haar woonplaats. Bij een stuurcorrectie verloor ze de controle over de auto en belandde met de wagen in de sloot. De vrouw werd voor controle naar een ziekenhuis gebracht maar bleek geen letsel te hebben opgelopen. Haar auto is door een berger uit de sloot getakeld.

Grijpskerk: insluiper aangehouden
De politie heeft maandagavond bij het NS-station in Grijpskerk een 33-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt verdacht van insluiping in een woning aan de Prof. Wiersmalaan in Grijpskerk. De bewoonster van dat pand trof de verdachte aan in haar auto in de garage. Ze stuurde de man weg en waarschuwde de politie. Agenten troffen de man aan en namen hem mee. Hij is ingesloten. De verdachte verklaarde inderdaad op diefstal uit te zijn. Hij nam echter uit de auto of de garage van de vrouw niets weg.

Snelheidscontroles: maandag
Delfzijl: Provinciale Weg N360 Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 240 voertuigen, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 102 km.
Wildervank: K.J. de Vriezestraat Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 398 voertuigen, aantal overtredingen: 167, hoogst gemeten snelheid: 98 km.