Socialistische Partij

Op naar een hete herfst

16-08-2004 * Hoewel de zomer nog niet over genoemd mag worden is het tijd om vooruit te kijken naar de herfst. In September zal onder andere de "no claim regeling" in de zorg worden besproken in de 2e kamer. Het is van het grootste belang dat die regeling er niet komt. Het is tijd voor actie!

De no claim regeling wil de zorg 'betaalbaar' maken en de druk op zorg wegnemen door iedereen een extra premie te laten betalen. Wie geen gebruik maakt van de zorg kan aan het eind van een jaar dat bedrag terugkrijgen. En dat terwijl Nederland nu een van de relatief goedkoopste zorgstelsels van Europa heeft!

De regeling zal de zorg alleen maar duurder maken; mensen met relatief kleine klachten zullen om geld terug te krijgen minder snel naar de dokter gaan. Als klachten zich hebben ontwikkeld tot veel ernstiger aandoeningen zullen ze wel een dokter moeten raadplegen, tegen hogere kosten. Het systeem van huisartsen komt op de tocht te staan want mensen zullen direct een specialist willen spreken, en zo zijn er nog meer negatieve kanten aan het voorstel. Kijk voor een goede en volledige uitleg op de landelijke site.

Op weg naar de herfst beginnen we ook in Alkmaar weer met acties. 25 augustus zal er in het Landstratenkwartier worden gelopen en 4 september staan we weer met de informatiestand in de langestraat. Hou de site in de gaten voor meer gelegenheden. Kom ook en help mee! Meer informatie:
De wijken in!
Informatiestand en flyeren in de langestraat
Landelijke site
Actiekrant