Eemland noord, 11.15 uur

Utrecht 17-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Zestal aangehouden

BAARN Op maandag 16 augustus werden zes jongens aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Rond 16.10 uur kreeg de politie de melding dat op de Turfstraat een groepje van 6 à 7 jongens sokken aan het uitdelen zou zijn. Zij zouden lopen in de richting van de Laanstraat. De getuige gaf het signalement van de jongens door.

Op een parkeerplaats aan de Laanstraat trof de politie eerst één van de verdachten aan, maar vlak daarna kwam de rest uit een winkel bij de parkeerplaats. Het zestal, twee jongens van 14, één van 16 en drie van 17 jaar en allen afkomstig uit Soest, werd aangehouden. Zij bleken meer dan twintig paar sokken en enkele petjes te hebben gestolen bij een winkel aan de Laanstraat. Het zestal is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Fietser gewond

SOEST Op maandag 16 augustus raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 15.55 uur reed een 42-jarige automobilist uit Apeldoorn over de Stadhouderslaan, komende uit de richting van de Beek en Daalselaan en gaande in de richting van de Korte Brinkweg. Op de kruising met de Korte Brinkweg sloeg hij linksaf, maar liet daarbij een hem tegemoetkomende 13-jarige fietser uit Soest niet voorgaan, met een aanrijding tot gevolg.

De jongen liep letsel op aan zijn mond, tanden en knie en is voor behandeling naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Hennepkwekerij

SOEST De politie heeft op maandag 16 augustus een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie rond het middaguur een onderzoek in een loods aan de Koninginnelaan in. Daarbij werden in totaal ruim 2000 hennepplanten aangetroffen en bleken zeven personen aan het knippen te zijn. Het zevental, vijf vrouwen en twee mannen in de leeftijd van 22 tot 56 jaar en afkomstig uit Muiderberg(1), Naarden (1), Hilversum (1), Amsterdam (1) en Almere-buiten (3), werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen.

De loods bleek te worden gehuurd door een 52-jarige man uit Almere-buiten. Hij meldde zich in de middag aan het politiebureau en werd aangehouden. Hij bekende de eigenaar van de kwekerij te zijn. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldieven na vlucht aangehouden

SOEST Twee winkeldieven zijn op vrijdag 13 augustus, om 16.10 en 16.35 uur, aangehouden voor een winkeldiefstal uit een supermarkt op de Tamboerijn.

De verdachten, een 33-jarige inwoner uit Hilversum en een 21-jarige Roemeense vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden door winkelpersoneel betrapt toen zij een hoeveelheid tandpasta wegnamen.

Zij kozen het hazenpad en renden, achtervolgd door meerdere personeelsleden van de supermarkt, naar buiten in de richting van de Dorpsstreek.

Daar verdwenen zij voor korte tijd uit het zicht, maar op aanwijzing van een bewoner en een aantal skatende jongeren werden de twee winkeldieven gevonden en aangehouden. Bij het onderzoek in de directe omgeving trof de politie de auto van beide verdachten aan. In de auto werden bijna 30 tubes tandpasta aangetroffen die bij de diefstal waren ontvreemd.

Tegen beide personen werd proces-verbaal opgemaakt. De Roemeense vrouw werd overgedragen aan de Vreemdelingendienst.