Politie Zuid-Holland-Zuid

17/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

17-08-2004 - Persberichten District II

ONGEVAL
PAPENDRECHT- Op maandagochtend, 16 augustus 2004, omstreeks 08.45 uur, heeft er een ongeval plaats gevonden op de Pieter Zeemanlaan. Een 64-jarige fietser uit Papendrecht stak vanaf de stoep de weg over en zag hierbij een auto over het hoofd. De 58-jarige automobilist kon niet op tijd remmen en reed de fietser aan. De fietser is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De man raakte gewond aan zijn schouder.

WINKELDIEF
GORINCHEM- Een 48 jarige man uit Rotterdam is aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op maandagmiddag, 16 augustus 2004, omstreeks 15.00 uur, in het Piazza Center. De man stal uit een winkel twee GSM telefoons, zes fotocassettes en een DVD recorder. In de auto van de verdachte werd tevens een printer aangetroffen. De politie onderzoekt of en waar deze is gestolen. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld

KETTINGSLOT
GORINCHEM- Een 14 jarig meisje uit Gorinchem is met een kettingslot op haar hoofd geslagen door een 14 jarig meisje uit Gorinchem. Ze liep een bloedende hoofdwond op en een bult aan de zijkant van haar hoofd. Ze is voor behandeling naar het ziekenhuis geweest. Dit gebeurde op maandagavond, 16 augustus 2004, omstreeks 19.00 uur, in de Th. Boomstraat. Er ontstond een ruzie tussen een aantal (ex) vrienden, waarna de klappen vielen. De 14 jarige verdachte is na uitnodiging vrijwillig naar het politiebureau gekomen, alwaar ze werd aangehouden. Na verhoor is zij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

BEROVING
GORINCHEM- Een 14 jarig meisje uit Gorinchem is beroofd van haar fiets. Dit gebeurde op maandagavond, 16 augustus 2004, omstreeks 20.45 uur, in de Arkelstraat. Later op de avond is een 20 jarige man uit Gorinchem in het Lindenlaantje aangehouden als verdachte van de beroving. Het meisje werd van haar fiets beroofd en de verdachte reed weg in de richting van het Paardenwater. Later op de avond zag de vader van het meisje de fiets van zijn dochter staan bij een horecagelegenheid in de Binnenstad. Politieagenten troffen binnen een 33 jarige man uit Gorinchem aan die op de fiets had gereden. Hij heeft de diefstal vermoedelijk niet gepleegd. De 20 jarige man is ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.