Politie Zuid-Holland-Zuid

17/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

17-08-2004 - Persberichten District I

BEDREIGING
DORDRECHT- Op zondagavond, 16 augustus 2004, omstreeks 22.15 uur, heeft er voor een coffeeshop in de Bagijnhof een handgemeen afgespeeld. De 36-jarige eigenaar van de coffeeshop werd tegen sluitingstijd door een man bedreigd. De man zou een op een vuurwapen lijkend voorwerp bij zich gehad hebben. Er ontstond een worsteling voor de coffeeshop tussen de eigenaar en de man. Vervolgens is de man zonder buit weggerend.

Eerder die avond zijn er twee verdachte personen gezien in de omgeving van de coffeeshop. Het signalement van de mannen luidt:
* Man 1:

- Ongeveer 1.84 meter lang

- Noord Afrikaans uiterlijk

- Ongeveer tussen de 25-30 jaar oud

- Droeg lichte kleding en een base ball cap
* Man 2:

- Ongeveer 1.60 meter lang

- Noord Afrikaans uiterlijk

- Droeg donkere kleding

De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Mensen die iets hebben gezien, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

MAN BEKENT DIEFSTAL
ZWIJNDRECHT- Op maandag 16 augustus is een 40-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal. Op zondag 18 juli werden vanuit een chinees restaurant aan de Karel Doormanlaan onder meer autosleutels, een accu van een boormachine, een GSM en een portemonnee ontvreemd. De verdachte zou ook hebben ingebroken in een vrachtwagen. Uit de vrachtwagen werd een scanner meegenomen. Dit gebeurde op 13 juli. De man heeft beide feiten bekend. Hij wordt gedagvaard.

GETUIGENOPROEP MISHANDELING
DORDRECHT - Maandagavond 16 augustus omstreeks 18.15 uur is een 14-jarige jongen uit Dordrecht bij de keel gegrepen door een nog onbekende man. Dit gebeurde op het Statenplein. De man sprak de 14-jarige en twee van zijn vriendjes aan op de rommel die rond het bankje lag, waar zij op zaten. Toen zij de man vertelden hier niets mee te maken te hebben, greep de man de 14-jarige bij zijn keel. Kort hierna vertrok hij lopend in de richting van de Vriesestraat. De jongen deed aangifte van mishandeling.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen van dit voorval of mensen die iemand menen te herkennen in het navolgende signalement:
-ongeveer 50 jaar

-grijs/wit haar in een soort afro kapsel

-dikke wenkbrauwen,

-bril, brons van kleur en met krullende poten,
-wit T-shirt met een groene streep met rode en zwarte letters,
-blauwe spijkerbroek,

-ongeveer 1.80 m lang,

-ongeschoren uiterlijk,

-snor,
Hij droeg een oranje plastic tas bij zich.
Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief) en te vragen naar GPF Binnenstad/Noordflank.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op maandagavond, 16 augustus 2004, omstreeks 23.30 uur, is op de Baanhoekweg een 28 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies de man net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

DORDRECHT- Op dinsdagochtend, 17 augustus 2004, omstreeks 00.50 uur, is op de Abraham Kuyperweg een 39 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies de man ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uren heengezonden.

CONFLICT
DORDRECHT- Na een melding dat er schoten waren gehoord in de Wibautstraat gingen politieagenten met diverse voertuigen ter plaatse. Dit gebeurde op dinsdagochtend, 17 augustus 2004, omstreeks 01.35 uur. Vijf verdachten, 3 vrouwen van 35, 17 en 18 jaar en twee mannen van 20 en 28 jaar uit Dordrecht werden aangehouden. Bleek dat de 35 jarige vrouw en de 28 jarige man hebben een relatie. De man gaat echter zijn eigen gang. Hij besloot in de auto van de vrouw te overnachten. De vrouw ging met haar kinderen naar buiten en bestookten de auto met bakstenen en sloegen op de ramen. Er vielen ook een aantal klappen. Bij een van de verdachten werd een alarmpistool aangetroffen. Het is niet duidelijk of daarmee geschoten is. Alle verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

ROOK
DORDRECHT- Op dinsdagochtend, 17 augustus 2004, omstreeks 03.40 uur, kwam bij de politie een melding binnen dat er rook uit het stopcontact van een woning aan de Buizerdstraat kwam. Politieagenten schakelden de stroom uit, maar het bleef roken. Omdat het stopcontact dicht bij een afzuigkanaal zat, besloten de agenten een kijkje te nemen in de onderliggende woningen. Eén van de woningen stond vol met rook. De 28 jarige bewoner had een pan met soep op het gas gezet en was in slaap gevallen. De brandweer ventileerde de woning. Behalve een behoorlijke stank ontstond er geen schade.

INBRAAK BEDRIJF
ZWIJNDRECHT- Op dinsdagochtend, 17 augustus 2004, omstreeks 04.15 uur, is ingebroken in een bedrijf aan de Merwedeweg. Nadat een raam aan de voorzijde van het bedrijf werd opengebroken kon men binnenkomen. Gestolen werden zes flatscreen computerschermen. De technische recherche

MEDICIJNEN VERLOREN
DORDRECHT- Een man uit Groningen heeft op maandag, 16 augustus 2004, in de Binnenstad van Dordrecht medicijnen verloren. Het gaat om een doos met dertig morfinepillen blauw van kleur en een doos zogenaamde pijnpleisters.De pillen zijn vooral voor kinderen gevaarlijk. De eventuele vinder wordt verzocht de medicijnen af te geven bij een politiebureau.