KENNISCENTRUM EVC

Laatste kans Landelijke EVC-prijs 2004

Tot 1 oktober hebben organisaties de kans voorstellen in te dienen voor de landelijke EVC prijs 2004. Tijdens de EVC-dag op 10 november in de Eenhoorn in Amersfoort zal de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, drs. M. Rutte deze prijs uitreiken aan die organisatie/dat bedrijf die EVC het meest succesvol heeft ingevoerd. Met de EVC prijs wil het in 2001 opgerichte Kenniscentrum EVC goede initiatieven belonen en nieuwe op het spoor komen. De prijs bestaat uit een speciaal voor EVC vervaardigd kunstwerk van Ina Menalda en een geldbedrag van 2500 euro.

In 2002 won het Ministerie van Defensie de EVC prijs met een EVC project voor administratief personeel. Vorig jaar sleepte Heinz de prijs in de wacht voor haar EVC-procedure gericht op medewerkers die hun competenties in de voedingsmiddelentechnologie aan konden tonen. De EVC-prijs heeft verdere invoering bij hen enorm gestimuleerd. Dit jaar nodigt het Kenniscentrum uitdrukkelijk ook kleinere organisaties uit om mee te dingen, profit of non profit, werkgevers, onderwijsinstellingen, intermediairen, belangenorganisaties enzovoort.

Voorwaarden en criteria
Vanwege de actualiteit moet de organisatie een EVC-procedure hebben ontwikkeld, waar ook na 1 januari 2004 deelnemers gebruik van hebben gemaakt. Het moet bovendien gaan om een compleet EVC-project wat (deels)overdraagbaar is naar andere organisaties, branches of beroepen. Losse instrumenten worden niet gehonoreerd. Voor de aanvraag dient men een formulier in te vullen met de aanleiding voor invoering van EVC, de doelgroep, een globale beschrijving van de procedure, de standaard die gebruikt wordt in de procedure, de betrokken partijen en uiteraard de resultaten en effecten.

De jury bestaat uit de voorzitter S. Boerma ( Noorderpoortcollege), L.Rutten (FNV Bouw), B.Eggink (Inburgering/gemeenteraad Nieuwegein), H.Daamen (Heinz), J. Peeters (Scouting Nederland) en Jacqueline Brouwer (secretaris, Kenniscentrum EVC)
Zij beoordelen de inzendingen op innovativiteit, mate van stimulerende randvoorwaarden in organisatie (zoals wijze van inbedding in het beleid), mate van overdraagbaarheid naar andere organisaties, kwaliteit en rendement voor de organisatie, individu en eventuele dienstverleners.

U kunt de inschrijfformulieren telefonisch of per mail aanvragen of downloaden van de website van het kenniscentrum (ww.kenniscentrumevc.nl).downloaden.
Uiterlijke inleverdatum is 1 oktober 2004.

Het Kenniscentrum EVC is voor vier jaar ingesteld door drie ministeries (SZW EZ en OCenW) om de invoering van EVC te bevorderen. Het erkennen van verworven competenties (EVC) biedt werknemers de kans hun vakbekwaamheid aan te tonen en (versneld) om te zetten in een diploma. Dankzij EVC weten werkgevers, arbeidsbemiddelaars en opleiders over welke vaardigheden mensen beschikken. Zodat de juiste man op de juiste plek kan worden gezet en maatwerk in opleiden en loopbaanplanning geboden kan worden. De praktijk heeft aangetoond dat medewerkers na het doorlopen van een EVC-traject over een groter zelfvertrouwen beschikken, beter inzetbaar zijn en weer zin in leren hebben gekregen.

Voor meer informatie en inschrijfformulier kunt u zich wenden tot: Kenniscentrum EVC telefoon: 030-6374711
e-mail : meijdam@kenniscentrumevc.nl

van bovenstaand bericht.

17 aug 04 12:00