Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

17-08-2004
Studiebeurzen

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam brengen ter openbare kennis dat verzoeken tot toekenning van gemeentelijke studiebeurzen voor het schooljaar 2004-2005 kunnen worden ingediend tot 31 juli 2005. De volgende aanwijzingen zijn van belang.
1. Aan degene die onder de regeling van de Wet op de studiefinanciering valt wordt geen gemeentelijke studiebeurs verstrekt.

2. Indiening van een verzoek tot toekenning van een gemeentelijke studiebeurs kan alleen wanneer tevens bij de Informatie Beheer Groep in Groningen (onderdeel van het Ministerie van O.C. en W.) een tegemoetkoming in de studiekosten is aangevraagd. Dit laatste is niet nodig indien een opleiding wordt gevolgd waarvoor door de Informatie Beheer Groep geen tegemoetkoming in de studiekosten wordt verstrekt.
3. Aanvraagformulieren voor een tegemoetkoming in de studiekosten van de Informatie Beheer Groep zijn verkrijgbaar bij de scholen en de Regionale Steunpunten Studiefinanciering.

4. De aanvraagformulieren voor een gemeentelijke studiebeurs zijn verkrijgbaar in het stadskantoor aan de W. v.d. Knoopdreef 1 te Volendam bij de afdeling Inwonerszaken, sectie Beleid, kamer 122, telefoon 398333. Tevens kan het formulier van de gemeentelijke website (www.edam-volendam.nl) worden gehaald.

5. Indien u voor het schooljaar 2003/2004 een gemeentelijke studiebeurs heeft ontvangen moet toch opnieuw voor het studiejaar 2004/2005 een aanvraagformulier worden ingediend.
6. In het kader van de bezuinigingen is voorgesteld om de gemeentelijke studiebeurs af te schaffen. Hierover zal in het najaar van 2004 door de raad een beslissing worden genomen. Indien de raad hiertoe besluit zal afschaffing pas met ingang van het schooljaar 2005/2006 kunnen worden geëffectueerd. Als gevolg hiervan zal men dan vanaf 1 augustus 2005 geen beroep meer kunnen doen op deze regeling. Tot die datum blijft deze regeling van kracht.