Royal Boskalis Westminster N.V.

Koninklijke Boskalis Westminster nv
International Dredging Contractors



Datum 17 augustus 2004

Bescheiden halfjaarwinst Boskalis Westminster , aanscherping organisatie vordert snel

Hoofdpunten eerste helft 2004
. Nettowinst in lijn met verwachting: E 7,4 miljoen; winst per aandeel E 0,27 . Omzet daalt naar E 412 miljoen; operationele resultaten onder druk . Orderportefeuille stabiel op E 1,1 miljard; E 426 miljoen aan nieuwe opdrachten geboekt . Vermogenspositie onverminderd solide; solvabiliteit 42% . 2004: Verwachte omzet rond E 1 miljard, verwachte nettowinst : E 20 - 25 miljoen

Baggerbedrijf Koninklijke Boskalis Westminster nv maakt vandaag bekend dat het in de eerste helft van 2004 in lijn met de verwachting een bescheiden nettowinst heeft gerealiseerd van E 7,4 miljoen. Boskalis maakt snelle vorderingen met de in maart van dit jaar aangekondigde aanscherping van de organisatie. De maatregelen hebben vooral betrekking op scherper inkopen, rationalisatie van materieel en organisatie, alsmede beter portfoliomanagement van de thuismarkten. Wereldwijd zijn circa 450 arbeidsplaatsen in het geding. De eerste fase is inmiddels gerealiseerd. De reorganisatiekosten hebben een extra druk van E 10,7 miljoen voor belastingen op de resultaten van het eerste halfjaar met zich meegebracht.

Rob van Gelder, bestuursvoorzitter van Boskalis:
"De resultaten over het afgelopen halfjaar zijn zoals verwacht bescheiden. Onze goede marktpositie hebben we echter behouden en dat is van belang in het huidige klimaat. Ik ben tevreden over het vlotte verloop van de aanscherping van onze organisatie, dit is van belang in de slag om marktpositie."

Boskalis behaalde in de eerste helft van 2004 een nettowinst van E 7,4 miljoen. De omzet bedroeg E 412 miljoen en er werd voor E 426 miljoen aan nieuwe opdrachten geboekt, waardoor de orderportefeuille stabiel bleef op E 1,1 miljard. De operationele resultaten stonden onder druk en de vlootbezetting was matig. De netto-investeringen in materieel bedroegen E 66 miljoen en de vermogenspositie bleef solide met een solvabiliteit van 42%.

Omzet en orderportefeuille
De omzet bedroeg in het eerste halfjaar E 412 miljoen, ten opzichte van E 486 miljoen in de eerste helft van 2003. De omzet daalde zowel in als buiten Europa, met uitzondering van het Midden-Oosten.

Op de thuismarkten bedroeg de omzet E 183 miljoen ten opzichte van E 297 miljoen in de eerste helft van 2003, toen nog werd gewerkt aan twee grote opdrachten, in Nigeria en Zweden. De marktvraag en omzet waren in alle thuismarkten lager dan vorig jaar.

Op de internationale projectenmarkt steeg de omzet tot E 207 miljoen (eerste helft 2003: E 148 miljoen), met name door een hogere omzetbijdrage van Archirodon in het Midden-Oosten. Het omzetaandeel van Archirodon steeg van E 21 miljoen tot E 57 miljoen. De positieve ontwikkeling van de activiteiten en resultaten van deze proportioneel meegeconsolideerde onderneming continueerde in het afgelopen halfjaar.

Op de specialistische niche-markten werd minder werk verricht voor de offshore-industrie. De omzet bedroeg E 22 miljoen (eerste helft 2003: E 41 miljoen).

In het eerste halfjaar 2004 werd voor E 426 miljoen aan werk aangenomen (eerste helft 2003: E 511 miljoen), voor een belangrijk deel in het Midden-Oosten. De omvang van de orderportefeuille bleef stabiel op E 1.138 miljoen (ultimo 2003: E 1.124 miljoen). Hierbij wordt er van uitgegaan dat in de tweede helft van het jaar geen omzet zal worden behaald op de stagnerende landaanwinningswerken in Singapore. Deze werken zijn voor een bedrag van E 340 miljoen in de orderportefeuille begrepen (ultimo 2003: E 361 miljoen). Het aandeel in de orderportefeuille van Archirodon steeg van E 182 miljoen ultimo 2003 naar E 214 miljoen.

Resultaten
Het resultaat voor afschrijving, rente en belastingen (EBITDA) bedroeg E 54,3 miljoen (eerste helft 2003: E 74,1 miljoen). Als gevolg van de lagere omzet en vlootbezetting, margedruk en reorganisatiekosten van E 10,7 miljoen daalde het bedrijfsresultaat tot E 7,9 miljoen (eerste helft 2003: E 38,9 miljoen).

Door de geringere marktvraag was de bezetting van het materieel in de eerste helft van 2004 matig. Vooral door de lagere bezetting van de grote sleephopperzuigers daalde de gemiddelde bezetting van de hoppervloot naar 29 weken op jaarbasis (eerste helft 2003: 35 weken). De cuttervloot daarentegen was beter bezet, met name door inzet van de grotere cutterzuigers op enkele omvangrijke projecten: 31 weken op jaarbasis, ten opzichte van 23 weken in de eerste helft 2003.

De afschrijvingen stegen naar E 44,7 miljoen (eerste helft 2003: E 30,4 miljoen). Deze toename werd met name veroorzaakt door ingebruikname van nieuw materieel en de afwaardering van materieel in Scandinavië en Portugal, waar activiteitenportfolio's werden herschikt. Daarnaast stegen de afschrijvingen bij Archirodon door investeringen in niet-baggermaterieel.

Het resultaat uit niet-geconsolideerde deelnemingen daalde tot E 1,7 miljoen (eerste helft 2003: E 4,8 miljoen). De grootste deelneming, Lamnalco, die zich voornamelijk in het Midden-Oosten en Nigeria met haven- en offshoredienstverlening bezighoudt, leverde wederom een sterke bijdrage aan dit resultaat. Echter, door matige bezettingen van materieel in de Verenigde Staten en de offshore-markten, werden negatieve resultaten behaald in enkele materieeldeelnemingen, waardoor per saldo een lager resultaat uit deelnemingen werd behaald.

In lijn met de ontwikkeling van het nettoresultaat daalde de winst per aandeel tot E 0,27 (eerste helft 2003: E 1,25).

Investeringen en balans
De netto-investeringen in het eerste halfjaar beliepen E 66 miljoen, deze betroffen met name de nieuwbouw van de twee sleephopperzuigers van elk 16.000 m3. Beide schepen, die inmiddels zijn opgeleverd, vormen het sluitstuk van het vlootvernieuwings- en uitbreidingsprogramma 1997-2004. Van de oudere vlooteenheden zijn inmiddels twee schepen uit de vaart genomen en is een derde schip verkocht.

De cashflow in het eerste halfjaar bedroeg E 52,1 miljoen (eerste helft 2003: E 63,1 miljoen).

Het vermogensbeslag van werkkapitaal bleef sterk negatief: per balansdatum E 176 miljoen. De toename van E 48 miljoen van dit vermogensbeslag ten opzichte van ultimo 2003 werd mede veroorzaakt door de betaling van crediteuren en belastingen.

De post voorzieningen steeg tot E 71 miljoen (ultimo 2003: E 64 miljoen). Deze post bevat met name voorzieningen voor onderhoud van materieel, latente belastingverplichtingen en reorganisatiekosten.

Alle investeringen werden uit eigen middelen gefinancierd. De investeringen en de betaling van contant dividend over het resultaat 2003 waren de belangrijkste oorzaken van de per saldo afname van de liquiditeiten tot E 94 miljoen. Een deel van deze liquiditeiten, E 52 miljoen, bevond zich bij werken die in combinatie met derden werden uitgevoerd (ultimo 2003: E 61 miljoen).

De solvabiliteit van de onderneming bedroeg per 30 juni 2004 42,3% (ultimo 2003: 42,5%).

Markt en marktvooruitzichten
De internationale baggermarkt laat zich op dit moment karakteriseren door terughoudende overheidsbestedingen in Europa enerzijds en lage prijsniveaus op grote internationale projecten - met name in het Midden-Oosten - anderzijds. Daarnaast liggen de omvangrijke landaanwinningswerken in Singapore nog steeds stil door geblokkeerde zandtoevoer vanuit Maleisië en Indonesië, zijn de brandstofprijzen hoog en is de koers van de Amerikaanse dollar onverminderd laag.

Van Gelder: "Onze marktverwachtingen over 2004 waren en zijn nog steeds niet hoog, wij rekenen niet eerder dan in 2005 weer op herstel".

Op de langere termijn blijven de vooruitzichten positief. De behoefte aan infrastructuur rond de waterlijn is direct gekoppeld aan ontwikkelingen met betrekking tot het wereldhandelsvolume, toerisme, de groei van de wereldbevolking en het tekort aan ruimte in dichtbevolkte kustgebieden. Als gevolg hiervan dienen zich in Europa nieuwe projecten aan (zoals de Tweede Maasvlakte), is er veel werk in China waar zo af en toe niet-Chinees materieel kan worden ingezet en zal in het Midden-Oosten de vraag naar landaanwinning voor toerisme voortduren. Daarnaast zal bij ontspanning van de betrekkingen tussen Singapore en Maleisië en Indonesië weer veel werk in Singapore verzet moeten worden.

In toenemende mate beginnen opdrachtgevers oog te krijgen voor zogenaamde "alliantiecontracten", waarbij in goede samenwerking tussen opdrachtgever en uitvoerende partij projecten enerzijds beter en goedkoper ontworpen en voorbereid, en anderzijds efficiënter uitgevoerd kunnen worden. Hierdoor worden projecten qua kosten beter beheersbaar en krijgt de uitvoerende partij op een faire manier loon naar werken. In dit verband heeft Boskalis in samenwerking met het havenbedrijf van Melbourne de plannen voor verdieping en uitbreiding van de haven aldaar ter hand genomen.

Verwachtingen 2004
Verwacht mag worden dat in de tweede helft van 2004 het volume in thuismarkten en de marges op grote internationale werken onder druk blijven staan. De bezetting van de grotere cutters zal daarbij bevredigend zijn en die van de hoppervloot beter dan in de eerste helft van het jaar. Enerzijds zullen de effecten van het aanscherpingsprogramma in positieve zin voelbaar worden, anderzijds is het onzeker hoeveel hiervan ter behoud en versterking van marktpositie zal worden aangewend. Daarnaast zal in de tweede helft van het jaar nog sprake zijn van resterende reorganisatiekosten. Op basis van de gang van zaken tot dusverre en de hoeveelheid werk voor dit jaar in orderportefeuille, houden wij per saldo op dit moment voor het gehele jaar rekening met een omzetniveau van circa E 1 miljard (2003: E 1.046 miljoen) en een nettoresultaat van E 20 - 25 miljoen.

Koninklijke Boskalis Westminster nv is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in de baggersector voorkomende diensten. Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over vijf continenten. Boskalis heeft circa 3.000 medewerkers in dienst.

Voor nadere inlichtingen:

Roel Berends - Corporate Relations
Telefoon: 078 69 69 360 / 06 2001 0232
Telefax: 078 69 69 805
E-mail: r.t.berends@boskalis.nl

Dit persbericht is eveneens te vinden op onze website www.boskalis.com

|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|Verkorte winst- en verliesrekening    | |     | |     | |     | |     | |
|(in miljoenen euro's):                | |1e halfjaar  | |1e halfjaar  | |
|                                      | |2004         | |2003         | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|Netto-omzet                           | |     | |412  | |     | |486  | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|Bedrijfsresultaat voor afschrijvingen | |     | |52,6 | |     | |69,3 | |
|Afschrijvingen                        | |     |(|44,7 |)|     |(|30,4 |)|
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|Bedrijfsresultaat                     | |     | |7,9  | |     | |38,9 | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|Resultaat deelnemingen                | |     | |1,7  | |     | |4,8  | |
|Saldo rentelasten en -opbrengsten     | |     |(|0,3  |)|     | |0,1  | |
|Belastingen                           | |     |(|1,9  |)|     |(|11,1 |)|
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|Nettowinst                            | |     | |7,4  | |     | |32,7 | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|Winst per aandeel (in euro's)         | |     | |0,27 | |     | |1,25 | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|Verwaterde winst per aandeel (in      | |     | |0,27 | |     | |1,25 | |
|euro's)                               | |     | |     | |     | |     | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|Gemiddeld aantal uitstaande aandelen  | |     | |27.36| |     | |26.16| |
|(x 1.000)                             | |     | |2    | |     | |7    | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|Verkorte balans (voor winstverdeling) | |     | |     | |     | |     | |
|(in miljoenen euro's):                | |30 juni 2004 | |31 december  | |
|                                      | |             | |2003         | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|Som der vaste activa                  | |     | |679  | |     | |661  | |
|Vlottende activa                      | |299  | |     | |250  | |     | |
|Liquide middelen                      | |94   | |     | |161  | |     | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|                                      | |393  | |     | |411  | |     | |
|Kortlopende schulden                  | |     | |     | |     | |     | |
|- crediteuren en overlopende passiva  | |475  | |     | |474  | |     | |
|- bankiers                            | |17   | |     | |9    | |     | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|                                      | |492  | |     | |483  | |     | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|Uitkomst vlottende activa minus       | |     |(|99   |)|     |(|72   |)|
|kortlopende schulden                  | |     | |     | |     | |     | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|Uitkomst activa minus kortlopende     | |     | |580  | |     | |589  | |
|schulden                              | |     | |     | |     | |     | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|Langlopende leningen                  | |     | |6    | |     | |9    | |
|Langlopende schulden                  | |     | |49   | |     | |61   | |
|Voorzieningen                         | |     | |71   | |     | |64   | |
|Eigen vermogen                        | |     | |454  | |     | |455  | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|                                      | |     | |580  | |     | |589  | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|Solvabiliteit                         | |     | |42,3%| |     | |42,5%| |
|Verkort kasstroomoverzicht            | |     | |     | |     | |     | |
|(in miljoenen euro's):                | |1e halfjaar  | |1e halfjaar  | |
|                                      | |2004         | |2003         | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|Nettowinst                            | |7    | |     | |33   | |     | |
|Afschrijvingen                        | |45   | |     | |30   | |     | |
|Cashflow                              | |52   | |     | |63   | |     | |
|Mutaties werkkapitaal                 |(|48   |)|     | |8    | |     | |
|Mutaties langlopende schulden         |(|12   |)|     | |7    | |     | |
|Mutaties voorzieningen                | |7    | |     |(|14   |)|     | |
|Overige                               | |5    | |     |(|4    |)|     | |
|Netto kasstroom uit                   | |     | |4    | |     | |60   | |
|bedrijfsuitoefening                   | |     | |     | |     | |     | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|Netto investeringen in vaste activa   |(|66   |)|     |(|52   |)|     | |
|(In)/uit consolidatie                 | |-    | |     | |4    | |     | |
|Totaal investeringen                  | |     |(|66   |)|     |(|48   |)|
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|Mutaties langlopende leningen         |(|3    |)|     |(|2    |)|     | |
|Kasdeel dividend voorafgaand boekjaar |(|10   |)|     |(|10   |)|     | |
|Totaal financiering                   | |     |(|13   |)|     |(|12   |)|
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|(Afname)/toename liquide              | |     |(|75   |)|     | |-    | |
|middelen/bankiers                     | |     | |     | |     | |     | |
|Verkort mutatieoverzicht eigen        | |     | |     | |     | |     | |
|vermogen                              | |     | |     | |     | |     | |
|(in miljoenen euro's):                | |1e halfjaar  | |1e halfjaar  | |
|                                      | |2004         | |2003         | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|Stand per 1 januari voor              | |     | |455  | |     | |413  | |
|winstverdeling                        | |     | |     | |     | |     | |
|Uitkering dividend voorgaand boekjaar | |     |(|28   |)|     |(|33   |)|
|Uitgifte aandelen in verband met      | |     | |18   | |     | |23   | |
|stockdividend                         | |     | |     | |     | |     | |
|Nettoresultaat 1e halfjaar            | |     | |7    | |     | |33   | |
|Koersomrekeningsverschillen en overige| |     | |2    | |     |(|13   |)|
|mutaties                              | |     | |     | |     | |     | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
|Stand per 30 juni                     | |     | |454  | |     | |423  | |
|                                      | |     | |     | |     | |     | |
Toelichting op de halfjaarcijfers

Waarderingsgrondslagen
Koninklijke Boskalis Westminster nv heeft de halfjaarcijfers opgesteld conform de waarderingsgrondslagen die zijn gehanteerd voor de jaarrekening over 2003. In het tweede halfjaar 2003 is ten gunste van het resultaat een stelselwijziging uitgevoerd op de winstneming op onderhanden werken (volledig op basis van verricht werk in plaats van opgeleverd werk). De pro forma nettowinst na belastingen over het eerste halfjaar 2003 bedraagt onder het gewijzigde stelsel E 30,8 miljoen, de omzet E 488 miljoen.

Toelichting
In de resultaten over het eerste halfjaar 2004 zijn reorganisatiekosten uit hoofde van het ingezette margeverbeteringsprogramma opgenomen. De totale kosten bedragen, voor belastingen, E 10,7 miljoen, bestaande uit E 4,4 miljoen extra afschrijvingen op materieel en E 6,3 miljoen voor afvloeiing van personeel en de afwikkeling van een aantal deelactiviteiten in thuismarkten.

Accountantsverklaring
De halfjaarcijfers zijn niet door de externe accountant gecontroleerd.

|Omzet naar markten                     |              | |              |
|( in miljoenen euro's)                 |1e halfjaar   | |1e halfjaar   |
|                                       |2004          | |2003          |
|                         |            |      |      | |      |      |
|Thuismarkten|- Nederland               |      |94    | |      |115   |
|            |- rest van Europa         |      |50    | |      |77    |
|            |- buiten Europa           |      |39    | |      |105   |
|            |                          |      |183   | |      |297   |
|                         |            |      |      | |      |      |
|Internationale projecten ("hit and     |      |207   | |      |148   |
|run")                                  |      |      | |      |      |
|                         |            |      |      | |      |      |
|Specialistische          |            |      |22    | |      |41    |
|niche-markten            |            |      |      | |      |      |
|                         |            |      |      | |      |      |
|                         |            |      |412   | |      |486   |
|                         |            |      |      | |      |      |
|Omzet naar gebieden                    |              | |              |
|( in miljoenen euro's)                 |1e halfjaar   | |1e halfjaar   |
|                                       |2004          | |2003          |
|                         |            |      |      | |      |      |
|Nederland                |            |      |94    | |      |115   |
|Rest van Europa          |            |      |79    | |      |94    |
|Australië / Azië         |            |      |79    | |      |104   |
|Midden-Oosten            |            |      |71    | |      |36    |
|Afrika                   |            |      |36    | |      |68    |
|Noord- en Zuid-Amerika   |            |      |53    | |      |69    |
|                         |            |      |      | |      |      |
|                         |            |      |412   | |      |486   |
|                         |            |      |      | |      |      |
|Orderportefeuille naar markten                 |      | |      |      |
|( in miljoenen euro's)                 |30 juni 2004  | |31 december   |
|                                       |              | |2003          |
|            |                                 |      | |      |      |
|Thuismarkten|- Nederland                      |149   | |      |143   |
|            |- rest van Europa                |57    | |      |61    |
|            |- buiten Europa                  |43    | |      |38    |
|            |                                 |249   | |      |242   |
|                         |                    |      | |      |      |
|Internationale projecten ("hit and run")       |796   | |      |819   |
|                         |                    |      | |      |      |
|Specialistische          |                    |93    | |      |63    |
|niche-markten            |                    |      | |      |      |
|                         |            |      |      | |      |      |
|                         |                    |1.138 | |      |1.124 |
|                         |                    |      | |      |      |
Papendrecht, 17 augustus 2004

Raad van Bestuur

Postbus 43, 3350 AA Papendrecht
Telefoon 078 6969 000, telefax 078 6969 555

---- --