Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


17 augustus 2004


Diefstal auto mislukt


De poging een auto te stelen is in de nacht van zondag op maandag mislukt. Een dief probeerde op de 1e Wormenseweg de auto van een 37-jarige Apeldoorner mee te nemen. De eigenaar ontdekte maandagmorgen dat een portierslot was vernield. Bovendien was de stuurkolom verwijderd en waren de draden doorverbonden. Gelukkig voor de eigenaar was dit doorverbinden niet vakkundig gebeurd zodat de diefstal mislukt is.


Autokrakers slaan toe

Autokrakers hebben in de nacht van zaterdag op zondag en in de nacht van zondag op maandag op diverse plaatsen weer een aantal auto's opengebroken. De auto's stonden onder meer geparkeerd aan de Houttuinen-Noord, aan de Grieglaan, de Betsy Westendorpstraat en aan de Houtsnijdershorst. Verdwenen zijn onder meer geluidsapparatuur, medicijnen, een toilettas en een fles wijn.


Alarm verjaagt autokrakers


Het autoalarm en een hond hebben in de nacht van maandag op dinsdag op de Brinklaan vermoedelijk enkele autokrakers verjaagd. De 22-jarige eigenares van de auto hoorde dinsdagmorgen rond 04.00 uur eerst haar hond blaffen en even later ging het auto-alarm af. De vrouw ging meteen naar buiten en zag drie verdachte personen wegrennen. Tussen de ruit van een portier zat nog een stuk ijzerdraad om de deur te openen. Er was niets uit de auto verdwenen.


Woninginbraak


Dieven hebben maandag uit een woning aan de Ugchelseweg diverse goederen gestolen. De inbrekers kwamen via het dak van de erker de woning binnen en namen onder meer een systeemkast, een digitale camera en sieraden mee. De politie stelt een onderzoek in.


Systeemkasten gestolen


Onbekenden hebben in het weekeinde uit een pand aan het Jean Monnetpark vier systeemkasten van het merk Compaq gestolen. De dieven hadden met een steen een ruit vernield en waren zo het gebouw binnen gekomen. De politie onderzoekt de inbraak.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --