Ingezonden persbericht


Persbericht

Information Builders rapporteert record licentie-opbrengsten

Twee van de grootste contracten in de BI-markt afgesloten

Amstelveen, 17 augustus 2004 - Information Builders, toonaangevend in Enterprise Business Intelligence (EBI) en real-time Web reporting, heeft in termen van licentie-opbrengsten het beste tweede kwartaal uit haar 29-jarige bestaan afgesloten. Terwijl de totale omzet met 7% toenam, groeiden de licentie-inkomsten uit de BI-producten met 15% en die uit integratieproducten met zelfs 38%. Naast het afsluiten van een aantal 10 miljoen dollar plus contracten en meer dan een dozijn 1 miljoen dollar plus contracten, kon Information Builders meer dan vijftig nieuwe klanten wereldwijd verwelkomen. De gemiddelde ordergrootte van nieuwe klanten nam met 30% toe. Het tweede kwartaal van 2004 is één van de beste uit de bedrijfshistorie.

Toonaangevende marktanalisten hebben Information Builders erkend als behorend tot de top drie BI-leveranciers wereldwijd. Information Builders is het meest bekend van de bedrijfsbrede BI-oplossingen binnen heterogene IT-infrastructuren. Factoren die verantwoordelijk zijn voor de groeiende omzet zijn het sterke investeringsklimaat voor BI-tools, versnelling van de integratiemarkt en dubbelcijferige groei van de afzet via het indirecte kanaal. "Onze resultaten dit kwartaal, met twee van de grootste transacties in de geschiedenis van de BI-markt, ondersteunen een trend," zegt Gerry Cohen, CEO van Information Builders. "We zijn ervan overtuigd dat meer en meer grote ondernemingen operationele BI-systemen zullen inzetten om op grote schaal informatie te verspreiden die medewerkers nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Wij zijn de enige BI-leverancier die de technologie en de ervaring heeft om deze nieuwe generatie operationele BI-infrastructuren tot stand te brengen."

Information Builders's dochterbedrijf iWay Software zag de omzet in het tweede kwartaal met 38 procent toenemen vergeleken met het tweede kwartaal vorig jaar. iWay Software gaat door met het in hoog tempo ontwikkelen van integratietechnologie die rechtstreeks en indirect op de markt wordt gebracht. "Een aanzienlijk percentage van iWay's omzet komt uit ons netwerk van OEM's, resellers en systemintegrators," zegt John Senor, president van iWay Software. "We zijn nieuwe relaties aangegaan met bedrijven als Sun en Microsoft, en we hebben onze wereldwijde aanwezigheid afgelopen kwartaal versterkt. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de groeiversnelling over heel 2004 kunnen vasthouden."

Nieuwe klanten omvatten onder meer Getronics, AeroMexico, Fordham University, Quickie Manufacturing, Weis Markets, Bremerton Housing Authority, Transcription Stat!, Creo, Pharmascience, Wawanesa Mutual Insurance, Compusystems, Tellabs, Transend Business Services, GSMC, Charter Communications, ADCO Products, Kelly Services, TRTC en Texas Tech University.

iWay Software

iWay Software, dochterbedrijf van Information Builders en wereldwijd marktleider in adapters, versnelt bedrijfsintegratie door te voorzien in tools die het implementeren van servicegeoriënteerde architecturen vergemakkelijken. Klanten bereiken snelle ROI door iWay te gebruiken voor het verminderen van maatprogrammeerwerk en het versnellen van probleemoplossing terwijl ze gaandeweg een architectuur tot stand brengen waar ze op langere termijn mee uit de voeten kunnen. De grootste namen in software, waaronder BEA, Microsoft en SAP, gebruiken iWay adapters om de toegang te vereenvoudigen tot ERP- en CRM-systemen, messaging, legacy systemen, e-business protocols zoals AS2 en ebXML, en meer. Additionele berichtentransformatie en data-integratie maken iWay de voor de hand liggende keuze als het om integratie gaat - standalone of met andere middleware. Meer informatie is te vinden op www.iWaysoftware.com.

Information Builders

Information Builders is met een omzet van meer dan $300 miljoen toonaangevend in enterprise business intelligence en real-time Web reporting. De ongeëvenaard betrouwbare en flexibele WebFOCUS software voorziet in alle behoeften aan rapportage van gebruikers binnen de extended enterprise, variërend van enkele analisten en power users, tot honderdduizenden klanten en gebruikers op het web. Bovendien stelt WebFOCUS organisaties in staat al hun informatie te exploiteren door overal bij te kunnen - van legacy tot datawarehouse.

Information Builders (1975) levert bijna dertig jaar met succes software en diensten van hoge kwaliteit aan meer dan 12.000 klanten overal ter wereld, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven en Amerikaanse overheidsdiensten. Information Builders heeft het hoofdkantoor in New York, telt 1.750 medewerkers in 90 vestigingen wereldwijd en heeft meer dan 350 business partners. Meer informatie is te vinden op www.informationbuilders.nl.

###

Perscontacten:

Marianne Jelgerhuis

Information Builders

+31 (0)20 456 33 67

marianne.jelgerhuis@ibi.nl

Theo Loth

Loth PR Writing & Consultancy

+31 (0)652 322 210

theo@loth.nl