Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 augustus 2004

Letsel bij aanrijding

Bromfietser raakt gewond bij aanrijding met personenauto

Markelo

Maandag 16 augustus vond omstreeks 13.30 uur op de kruising Rijssenseweg/Scholendijk in Markelo een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een auto. Een 41-jarige automobilist uit Rijssen reed over de Scholendijk in Markelo en verleende op bovengenoemde kruising geen voorrang aan een 20-jarige vrouw uit Diepenheim, die met haar bromfiets op de parallelweg van de Rijssenseweg reed en voor hem van rechts kwam. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 20-jarige vrouw diverse schaafwonden opliep. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en mocht na behandeling naar huis. (04-101633)

Man valt van ladder

Man valt tijdens schilderwerkzaamheden van de ladder en wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht

Borne

Maandag 16 augustus werd rond 14.15 uur gemeld dat iemand van de ladder gevallen was aan de Grotestraat in Borne. Op genoemde locatie bleek een 46-jarige man uit Borne, medewerker van een schildersbedrijf in Borne, tijdens schilderswerkzaamheden van de ladder te zijn gevallen. Hij was op een hoogte van ongeveer 3 meter aan het werk toen de ladder zijwaarts wegschoof. De man belandde met zijn hoofd op de bestrating en liep hierbij een hoofdwond en rugklachten op. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De arbeidsinspectie is in kennisgesteld. (04-101653)

Vrachtwagenchauffeur aangehouden

Vrachtwagenchauffeur veroorzaakt aanrijding en blijkt onder invloed van alcohol

Oldenzaal

Maandag 16 augustus werd omstreeks 18.30 uur gevraagd om de komst van de politie op een parkeerplaats aan de Hengelosestraat in Oldenzaal. Op genoemde locatie troffen politieagenten een 46-jarige man uit Genemuiden, bestuurder van een vrachtauto plus aanhangwagen, en een 35-jarige man uit Radviliskis (Litouwen), bestuurder van een trekker met oplegger. De 46-jarige vrachtwagenchauffeur had even daarvoor op de A1 gereden richting Hengelo en was door de 35-jarige vrachtwagenchauffeur ingehaald. Tijdens deze inhaalmanoeuvre had de wagen van de 35-jarige Litouwer de linkerbuitenspiegel van de vrachtwagen van de 46-jarige man geraakt en eraf gereden. Ter plaatse is een wegversmalling in verband met wegwerkzaamheden. De 35-jarige bestuurder was doorgereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De 46-jarige bestuurder was hem gevolgd en had hem tot stoppen gedwongen op de parkeerplaats aan de Hengelosestraat, waarna hij de 35-jarige bestuurder aansprak en merkte dat deze onder invloed van alcohol verkeerde. Hierop belde de 46-jarige man de politie. Een blaastest wees uit dat de 35-jarige man inderdaad onder invloed van alcohol verkeerde, waarop hij werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 2,22 promille. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en nam de truck met oplegger in beslag. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-101801)

Man in been geschoten

Man krijgt bezoek aan huis en wordt in zijn been geschoten; politie is op zoek naar getuigen

Hengelo

Maandagavond 16 augustus omstreeks 23.30 uur stond bij een 44-jarige bewoner aan de Deldenerstraat in Hengelo een man aan de deur. De 44-jarige man opende de deur, waarop de man zei dat hij geld van hem kreeg. De 44-jarige man zei hierop dat hij geen geld voor hem had, waarop de bezoeker de woning binnendrong en de 44-jarige man met een vuurwapen in zijn been schoot. De dader ging er vervolgens vandoor. Het vermoeden bestaat dat de man niet alleen was maar in aanwezigheid van een tweede man. De 44-jarige man werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij werd opgenomen en vannacht werd geopereerd. Hij verkeert niet in levensgevaar. Onbekend is nog of het slachtoffer en de dader(s) elkaar kennen. De politie is bezig met een onderzoek en komt graag in contact met eventuele getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling AJZ in Hengelo via het nummer 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000. (04-101878)

Auto-inbraken

In de wijk Het Oldhof werd in zes auto's ingebroken

Borne

In de nacht van zondag 15 op maandag 16 augustus werd in de wijk Het Oldhof in Borne in zes auto's ingebroken. In de meeste gevallen werd het portier geforceerd en autoradio/cd-spelers weggenomen. De inbraken vonden plaats in de Ter Kuilestraat (2x), Bezoekstraat (1x), Dingeldeinstraat (1x) en aan de Klaproos (2x). Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Borne via het nummer 0900-8844. (04-101502)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --