Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 augustus 2004

Aanranding

Vrouw aangerand door jongen op fiets

Enschede

Op maandag 16 augustus omstreeks 14.00 uur liep een 28-jarige Enschedese met een kinderwagen over de Ouverturestraat. Plotseling kwam er een jongen naast haar fietsen en sprak haar aan. Hij deed haar hierbij oneerbare voorstellen. De vrouw ging daar niet op in en stuurde de jongen weg. Even later kwam hij echter terug waarbij hij de vrouw onzedelijk betastte, Het signalement van de jongen: 15-16 jaar oud, kort zwart krullend haar. De jongen sprak Nederlands met een buitenlands accent en was gekleed in een blauwe spijkerbroek en een wit T-shirt met blauw/rode opdruk aan de voorzijde. ( 04-101725)

Verkeerscontroles

Politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

Enschede

Op maandag 16 augustus surveilleerde de politie door de zuidwijken van Enschede en hield toezicht op de verkeersveiligheid. Daarbij werden in totaal 10 bekeuringen uitgeschreven waaronder: Automobilisten:
1x negeren rood licht
1x rechts inhalen;
Bromfietsers:
1x negeren rood licht
2x teveel vermogen
2x geen helm
1x niet voldoen aan technische eisen voor passagier - geen voetensteunen 1x geen bromfietscertificaat
1x geen documenten bij zich hebben (04-101705)

Haaksbergen

In Haaksbergen werden 3 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten: 1x geen APK
1x geen gordel
1x niet handsfree bellen voor een 27-jarige man uit Haaksbergen, die ook nog een boete moest betalen van 249 euro. Deze is door hem betaald.

Man aangehouden tijdens autokraak

Verdachte verkeerde behoorlijk onder invloed en is opgesloten

Enschede

Op maandag 16 augustus omstreeks 19.00 uur werd bij de politie een autokraak gemeld op een parkeerplaats aan de Lage Bothofstraat. Daar zou een man met een schroevendraaier proberen een portierslot van een auto te forceren. De verdachte werd door een beveiligingsmedewerker opgehouden. Aan de auto zat inderdaad schade bij het slot. De politie hield de verdachte, een 39-jarige Enschedeër aan. Tijdens de fouillering trof de politie in de kleding van de verdachte een schroevendraaier aan. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol en is opgesloten. ( 04-101810)

Winkeldief aangehouden

Verdachte van winkeldiefstal wordt verdacht van meerdere strafbare zaken

Enschede

Op maandag 16 augustus omstreeks 16.25 uur wordt bij de politie een winkeldiefstal gemeld bij een winkel aan de Lage Bothofstraat. Het personeel betrapte een 23-jarige Enschedeër er op dat hij niet alle goederen aan de kassa afrekende. De politie hield de verdachte aan. Aan het bureau bleek dat tegen de verdachte nog een aantal zaken openstonden, waarover hij gehoord moest worden. De verdachte is daarop in verzekering gesteld en opgesloten. (bps: 04-101743)

Man ernstig mishandeld

Politie houdt drie verdachten aan na zware mishandeling

Almelo

Op maandag 16 augustus omstreeks 14.00 uur wordt bij de politie een vechtpartij gemeld aan de Arendsboerweg. Daarbij zou een gewonde zijn. De politie treft ter plaatse een grote groep mensen aan. Op straat ligt een gewonde man, die niet aanspreekbaar is. Deze man, een 38-jarige uit Ootmarsum wordt met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De toedracht is door het tumult op straat nog onduidelijk. Wel wordt duidelijk dat er twee mannen en een vrouw bij de mishandeling betrokken zouden zijn. De aanleiding is vermoedelijk een geschil uit het verleden. De verdachten zijn daar nog aanwezig en worden door de politie aangehouden. Het betreffen een 33-jarige vrouw, een 39- en 36-jarige man, allen uit Almelo. De verdachten zijn gehoord. Daarop is gebleken dat de 33-jarige Almelose niet betrokken was bij de mishandeling, ze is daarna in vrijheid gesteld. De twee Almeloërs zijn voor nader verhoor in verzekering gesteld en opgesloten. Een nader onderzoek wordt ingesteld. (04-101590)

Geluidsoverlast

Geluidsapparatuur in beslag genomen na overlast voor de buurt

Vroomshoop

Op maandag 16 augustus kreeg de politie omstreeks 19.00 uur een melding van geluidsoverlast vanuit een woning aan de Prinsenkamp. Ter plaatse constateerden de politie daadwerkelijk luide muziek. De 30-jarige veroorzaker werd daarop gewaarschuwd. Hier hield hij zich echter niet aan. Nog geen vijf minuten nadat de politie was vertrokken ging de 30-jarige helemaal uit zijn dak. De muziek was aan het eind van de straat nog te horen. De politie heeft daarop de geluidsinstallatie, een DVD-speler, in beslag genomen. Tegen de 30-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-101826)

Snelheidscontroles

Politie controleert met de lasergun op snelheidsovertredingen

Holten en Delden

Op maandag 16 augustus controleerde de politie in de ochtenduren met de lasergun op snelheidsovertredingen aan de Raalterweg. Daarbij werden 75 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 4 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 127 km/u in plaats van 80 km/u.

Diezelfde dag 's middags stonden zij wederom op de Raalterweg en controleerden 85 voertuigen. Daarvan reden er eveneens 4 te har, waarvan de hoogst gemeten snelheid 104 km/u. Daarnaast werden 2 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel en 1x voor het niet handsfree bellen.

Op de Rondweg van Delden werd ook met de lasergun gecontroleerd. Daarbij werden 3 overtreders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/u in plaats van 80 km/u. (04-101708)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --