REUMAFONDS

Reumafonds zorgt voor bewegen op maat

Amsterdam, 17 augustus 2004

Reumafonds zorgt voor bewegen op maat
Sportief wandelen ook met reuma
Bewegen is voor iedereen belangrijk, niet alleen voor ouderen maar ook voor mensen met een chronische aandoening zoals reuma. Uit onderzoek is gebleken dat driekwart van de vijftigplussers te weinig beweegt. Sportief Wandelen is bijna voor iedereen een ideale bewegingsactiviteit. Met het motto Sterk in beweging zorgt het Reumafonds ervoor dat bewegen voor iedereen met reuma toegankelijk wordt.

In september start voor fysio- en oefentherapeuten een speciale opleiding om mensen met reuma te kunnen begeleiden in Sportief Wandelgroepen. De therapeut wordt getraind om voor iedere wandelaar een persoonlijk beweegprogramma te maken.Ook al is het in het begin soms moeilijk, aan het eind loopt iedereen een behoorlijke afstand mee. zegt fysiotherapeut Pathuis. In het hele land kunnen mensen zich opgeven voor Sportief Wandelen. De trainingen zijn niet duur en vlakbij huis te volgen. Je hebt eigenlijk alleen een paar goede schoenen nodig.

Naast deze beweegprojecten zorgt het Reumafonds voor goede voorlichting en financiert het onderzoek naar bewegen en nieuwe behandeltechnieken.
Meer informatie over Sportief Wandelen kijk op: www.sportiefwandelen.nl
Voor informatie over reuma of vragen over andere vormen van aangepast bewegen met reuma bel de Reumalijn; T 0900 2030300 (0,10 euro pm) of kijk op: www.reumafonds.nl