D66

In haar maiden-speech voor het Europees Parlement heeft Sophie in t Veld de visie van haar socialistische collegas gehekeld dat de Lissabon-agenda (met als doel een sterke en innoverende Europese economie in 2010) leidt tot a-sociaal beleid. In t Veld: Die Lissabon-agenda is ontzettend sociaal. We kijken naar 9% werkloosheid in Europa, we kijken naar jeugdwerkloosheid waarbij sommige jonge mensen nooit aan het werk dreigen te komen. Het wordt hoog tijd voor het implementeren van die agenda.

In t Veld wees daarbij op de tien nieuwe lidstaten van de Europese Unie, want die hebben in de afgelopen vijftien jaar heel veel moeilijke en pijnlijke hervormingen doorgevoerd, maar daarmee wel een grotere economische groei kunnen realiseren, en daar vaart iedereen wel bij.

Sophie in t Veld haar eerste inbreng vond plaats tijdens het debat met de huidig Voorzitter van de Europese Unie, Jan Peter Balkenende. Tijdens het debat gaf hij aan, mede naar aanleiding van de inbreng van D66, veel waarde te hechten aan het Lissabon-proces.

21-7-2004 12:11