1e persbericht van dinsdag 17 augustus

Eindhoven 17-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Berovingen

Twee jongens van rond de veertien jaar hebben maandag rond 16.00 uur een 81-jarige vrouw uit Eindhoven beroofd. De vrouw wandelde met haar rollator over de Primulastraat. In het mandje van de rollator had ze haar handtas liggen. De hengsel van de tas hield de vrouw vast. Er kwamen twee jongens achter haar aan. Een van hen rukte de tas uit het mandje en rende weg. In haar tas zat een portemonnee met 65 euro en een paraplu.

Maandag rond 15.00 uur is de tas gestolen van een vrouw van 18 uit Eindhoven. Zij fietste op de Lanceloetstraat toen er een man naast haar kwam fietsen. De man rukte bij de vrouw de tas van haar schouder en ging er vandoor richting centrum. In de tas zaten onder meer de mobiele telefoon van het slachtoffer en een portemonnee met ongeveer 150 euro.

Eindhoven: Hardnekkige fietsendief

De politie heeft dinsdagmorgen een 38-jarige inwoner van Eindhoven tot tweemaal toe aangehouden toen hij bezig was om een fiets te stelen. Rond 0.45 uur betrapten agenten hem op heterdaad toen hij op het Stationsplein probeerde een fiets open te breken. Hij ging mee naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. Rond 3.30 uur werd hij weer in een fietsenstalling aan het Stationsplein gezien. Hij gooide nog snel zijn breekijzer weg maar ging desondanks weer mee naar het bureau. Er is voor de tweedemaal proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Maandag zijn op de Boutenslaan twee automobilisten bekeurd omdat zij met een snelheid van 113 km/u reden waar 50 km/u is toegestaan. Zij kregen een proces-verbaal en het rijbewijs van beide bestuurders is ingevorderd.

Vier automobilisten zijn op de Boutenslaan bekeurd omdat zij ter hoogte van de wegwerkzaamheden aldaar hun voertuig keerden via de middenberm.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

Op het Stratumseind is maandagavond om 23.30 uur een 34-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor, bij een ruzie met zijn 32-jarige ex vriendin, haar met gebalde vuist in het gezicht te hebben geslagen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na overlast

Een 37-jarige Eindhovenaar is maandagavond om 20.15 uur op de Doctor Poletlaan aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor overlast te hebben veroorzaakt door met zijn snorfiets over diverse voetpaden in de buurt te rijden waardoor mensen gehinderd werden. Toen de verdachte daarover aangesproken werd gedroeg hij zich zeer agressief. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De man is door beveiligingspersoneel, onder hevig verzet, aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Speelautomaten opengebroken

Dinsdagmorgen rond 2.00 uur is ingebroken in een kantine aan de Braak. De inbrekers verwijderden de glaslatten en een ruit en binnen braken ze twee speelautomaten open. Het bedrag dat werd gestolen is nog niet bekend.

Dinsdagmorgen rond 5.30 uur is ingebroken in een café aan de Steenweg. Ook hier werden twee speelautomaten opengebroken. De inbreker sloeg op de vlucht toen hij in een slaapkamer van de bovenwoning op de bewoner stuitte. Er is een nog niet nader bekend geldbedrag gestolen.

Maarheeze: Snelheidscontrole

De politie hield maandag tussen 15.45 en 17.00 uur een snelheidscontrole op de Moonslaan in Maarheeze. Er zijn 40 bestuurders bekeurd. De snelste reed 77 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Deurne: Inbraak in een bedrijf

In een bedrijf aan de Heuvel is dinsdagmorgen tussen 00.30 uur en 00.50 uur een inbraak gepleegd. Getuigen zagen dat drie gemaskerde mannen de ruit van het bedrijf vernielden en uit het bedrijf een flinke hoeveelheid rookwaar wegnamen en in hun personenauto gooiden. Hierop vertrokken de inbrekers in de personenauto, waarop geen kentekenplaten te zien waren, in de richting van Vlierden.

Valkenswaard: Aanhouding na mishandeling

Maandagavond om 19.30 uur is op de Leemgraverwei een 24-jarige inwoonster van Tilburg aangehouden. De vrouw zou bij een burenruzie een 47-jarige inwoonster van Valkenswaard in het gezicht geslagen hebben. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Best: Aantreffen hennepkwekerij na lekkage

Twee 40-jarige Eindhovense vrouwen zijn maandagavond om 19.00 uur op de Mgr. Dr. Th Goossenstraat aangehouden. De vrouwen bevonden zich in een woning waar wateroverlast van werd ondervonden. Bij controle bleek dat er op de zolder een hennepkwekerij met 220 plantjes in bedrijf was. De stroom werd illegaal afgetapt. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De hennepkwekerij en de aanwezige apparatuur is inbeslaggenomen en zal worden vernietigd.