Ingezonden persbericht


McAfee introduceert ePolicy Orchestrator 3.5

McAfee ePolicy Orchestrator, in gebruik bij meer dan 65.000 klanten over de hele wereld, biedt totale transparantie van en beleidsgestuurde controle over systeemveiligheid

Amsterdam, 17 Augustus 2004 - McAfee, Inc. (NYSE: MFE), vooraanstaand leverancier van intrusion prevention solutions, introduceert de nieuwe 3.5 versie van McAfee® ePolicy Orchestrator® (ePO(tm)), het marktleidende systeem voor beheer van systeemveiligheid dat op een pro-actieve manier ondernemingsbreed bescherming biedt tegen kwaadwillende software en andere bedreigingen. Met McAfee ePO 3.5 is het risico van ongecontroleerde, niet aan geldende richtlijnen conformerende systemen eenvoudig terug te dringen, waardoor een ongeëvenaard, totaal beheer van systeemveiligheid mogelijk wordt op basis van een oplossing die bovendien volledig schaalbaar en integreerbaar is - en dat alles tegen aanzienlijk lagere kosten dan tot nu toe gebruikelijk.
McAfee ePO 3.5, een nieuwe component binnen het Trusted Connection-initiatief van McAfee, vertegenwoordigt een unieke, infrastructuuronafhankelijke benadering ter vermindering van het risico van ongecontroleerde systemen, die gebaseerd is op het gebruik van verspreid aangebrachte sensoren die het netwerk passief controleren op LAN-verbindingen. Op die manier kan snel worden vastgesteld of de systemen die verbinding proberen te krijgen, op dat moment onder beheer staan van McAfee ePO, waarbij diverse, op basis van geldende beleidslijnen te definiëren reacties mogelijk zijn op non-conforme systemen. Directe identificatie van onbeheerde systemen betekent een belangrijke verbetering van de systeemveiligheid en voorkoming van de aanzienlijke schade die het gevolg kan zijn van verbinding met non-conforme systemen.

"Met het nieuwe McAfee ePO 3.5 zijn onze tools voor systeemveiligheid een stuk completer en doeltreffender geworden," zegt Richard Fry, technisch specialist malware defense bij de Halifax Bank. "Met name de nieuwe functies, zoals die van Rogue System Detection en de System Compliance Profiler, voegen veel toe aan ons vermogen onszelf te beschermen tegen nieuwe bedreigingen. Dit systeem waarschuwt ons op voorhand voor non-conforme systemen en potentieel zwakke plekken in de beveiliging, waardoor wij in staat zijn kostbare systeemstoringen, veroorzaakt door infecties en aanvallen door kwaadwillende software, tijdig te voorkomen."

"In het recente verleden hebben we weer te maken gehad met ware epidemieën van virussen, wormen en andere systeembedreigingen, om nog maar te zwijgen van de grote aantallen veiligheidslekken die de laatste tijd in de publiciteit zijn gekomen. Dat zegt voldoende over de absolute noodzaak van totaal inzicht in de veiligheid van een bedrijfssysteem," aldus Chris Christiansen, vice president research bij IDC. "Met McAfee ePO is het risico van verbindingen met ongecontroleerde, non-conforme systemen veel beter in de hand te houden, en dat betekent beter zicht op de systeemveiligheid en de mogelijkheid van sneller corrigerend optreden." McAfee ePO 3.5 bevat, naast de al genoemde nieuwe functies, een groot aantal andere belangrijke uitbreidingen, zoals:
* Microsoft Active Directory Integration - eerdere investeringen in Microsoft Active Directory kunnen nu moeiteloos worden overgenomen, met alle voordelen van vereenvoudigd mutatiebeheer en controle over consistentie van directory's bij het beheer van de systeemveiligheid. * Constante, pro-actieve monitoring van de status van systeemveiligheid - Integrated Threat & Compliance notificatiefuncties voor automatische waarschuwingen bij bedreigingen, bepaalde anti-virus conformiteitniveaus, SPAM en detectie van ongecontroleerde systemen. De notificaties kunnen direct worden doorgestuurd naar gespecificeerde personen via e-mail, SMS en text pager of via SNMP-traps worden opgenomen in Security Information Management (SIM) of System Management consoles. * Consolidatie van system security management consoles door initial management integratie van de McAfee Entercept host intrusion prevention-technologie.
* Virus Source Reporting bij beheer van VirusScan Enterprise 8.0i voor praktisch inzetbare informatie met exacte identificatie van de bron van de infectie.
* Enhanced Microsoft Security Patch Assessment met diverse verbeteringen op het gebied van systeembeheer voor de System Compliance Profiler.
* Multi-platfom beschermingsbeheer - Windows, LINUX, OS/X en Netware.

"Een van de ingewikkeldste aspecten van het pro-actief beleid op het gebied van systeemveiligheid, is identificatie van mogelijk zwakke plekken en erop toezien dat alle systemen voldoen aan de meest recente beveiligingsmaatstaven," zegt Steve Crutchfield, director product marketing bij McAfee. "McAfee ePO fungeert als kern van de
systeembeveiligingsoplossingen van McAfee en maakt totaal beheer mogelijk van de systeemveiligheid tegen de laagst mogelijke kosten. Het risico van ongecontroleerde, non-conforme systemen wordt teruggedrongen, de beveiliging kan altijd up-to-date worden gehouden, het is mogelijk regels voor beveiligingsbeleid te formuleren en dwingend toe te passen en de status van systeemveiligheid kan onafgebroken in de gaten worden gehouden vanaf één centrale, ondernemingsbreed schaalbare console."

Beschikbaarheid
McAfee ePO 3.5 is met ingang van de laatste week van augustus verkrijgbaar via McAfee en de partners van McAfee.

Over McAfee, Inc.
McAfee, Inc., met hoofdkantoor in Santa Clara, Californië, ontwerpt geavanceerde computerbeveiligingsoplossingen voor preventie van inbreuk in netwerken en bescherming van computersystemen tegen de volgende generatie gecombineerde aanvallen en bedreigingen. De klanten van McAfee bevinden zich onder grote ondernemingen, overheden, het midden- en kleinbedrijf en particulieren.

Verdere informatie is te vinden op www.mcafee.com.

Jurn Hageman
General Manager
Text100 Public Relations
Global Technology Public Relations
van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurn.hageman@text100.nl
URL: www.text100.nl