Ingezonden persbericht


Persbericht

17 augustus 2004

Interwoven kondigt acquisitie activa Software Intelligence aan

~ Nieuw records management-product van Interwoven maakt ontwikkeling compleet opslag en compliance beleid voor document content mogelijk ~

Interwoven, Inc. (Nasdaq: IWOV), vooraanstaand leverancier van enterprise content management (ECM)-oplossingen, heeft de acquisitie van Software Intelligence activa bekend gemaakt. Software Intelligence, Inc. is een vooraanstaand aanbieder van records management (RM)-systemen. Software Intelligence s complete RM-product zal worden omgedoopt tot Interwoven Records Manager, en zal bedrijven in staat stellen om met één allesomvattend records systeem papierwerk, elektronische documentatie en e-mail te beheren. Interwoven kocht de assets van Software Intelligence aan voor ongeveer 2 miljoen dollar, in geld en aandelen.

De vraag naar records management is groot in de huidige ondernemingsomgeving, zei Martin Brauns, voorzitter en CEO bij Interwoven. Met de aankoop van een vooraanstaand records management-product hebben we een strategische stap gezet en we gaan het integreren het in ons complete ECM-platform.

Net als Interwoven heeft Software Intelligence een sterke positie in de professionele dienstensector verworven, met klanten als Deloitte & Touche en Toyota Motor Sales, en vooraanstaande advocatenfirma s als Coudert Brothers, McDermott, Will & Emery en Winston & Strawn. De acquisitie onderstreept Interwoven s belofte om aan de behoeften van dergelijke bedrijven en firma s, die het grote belang van records management voor alle media - waaronder e-mail - benadrukken, tegemoet te komen. De Interwoven e-mail beheeroplossingen voor Microsoft Outlook en Lotus Notes waren een eerste stap in deze richting. Nu bestrijken Interwoven s toepassingen de volledige content-levenscyclus, van creatie tot archivering en opslag.

De nieuwe regelgeving heeft records management een zaak van grote urgentie gemaakt voor elke organisatie, zei Charles Brett, vice president van META Group, een vooraanstaand aanbieder van IT-onderzoek, adviesdiensten en strategische consulting. De integratie van volledig records management in één content management-omgeving zal bedrijven helpen hun compliance-doelen efficiënt en kosteneffectief te behalen.

(303 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Interwoven Records Manager
Interwoven Records Manager zal in eerste instantie geïntegreerd worden met Interwoven WorkSite, de belangrijkste documentmanagement- en collaboration-oplossing van het bedrijf. Bedrijven zullen in staat zijn om een enkele gecoördineerde beheer- en opslagstrategie aan te nemen en te implementeren bij de klant voor records in alle soorten media, zoals papier, e-mail, gescande beelden en elektronische documenten, op project-, folder- of boxniveau, in hun oorspronkelijke context.

Om adoptie te vereenvoudigen, biedt de oplossing eindgebruikers eenvoudige en intuïtieve manieren om zowel elektronische als papieren bestanden te bereiken en te beheren met een enkele interface in de context van hun werk. Opslag policies kunnen automatisch worden toegepast, gebaseerd op klant en project, zonder dat extra actie of classificatie vereist is.

Interwoven Records Manager biedt eenvoudig te gebruiken RM-mogelijkheden op desktopniveau. Gebaseerd op een echte bedrijfsarchitectuur, is het ontworpen om aan de functionele en logistieke behoeften van kleine bedrijven en grote organisaties met meerdere vestigingen te voldoen. Een service-oriented architecture zal consistente definitie en toepassing van records management-beleid in alle Interwoven ECM- applicaties mogelijk maken - waaronder TeamSite WorkSite en Media Bin - evenals externe systemen.

Algemene verkrijgbaarheid van Interwoven Records Manager, geïntegreerd met Interwoven WorkSite is gepland in het derde kwartaal van 2004. Voor meer informatie over de acquisitie van Software Intelligence assets en Interwoven Records Manager, zal er een complementair Webinar plaatsvinden op 20 augustus 2004 om 11:00 uur. Om u aan te melden bezoekt u de website: http://www.interwoven.com/events/online.

Over Interwoven
Interwoven, Inc. is s werelds next-generation enterprise content management (ECM)-bedrijf. Interwoven s gepatenteerde, award-winning ECM-platform integreert de zes pijlers van content management: collaboration, document management, Web content management, digital asset management, e-mail management, en records management. Verbonden met de belangrijkste enterprise application providers, biedt het Interwoven ECM-platform complete content lifecycle management voor meer dan 2.900 organisaties wereldwijd, waaronder Air France, Citibank, Ford, General Electric, Jones Day, Pfizer, Procter & Gamble, en Yamaha. Voor meer informatie bezoekt u http://www.interwoven.com.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: riand@lewispr.com http://www.lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com