Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


17 augustus 2004


Hattem - politie zoek getuigen.


Op zondag (15-08) ontstond er rond 02.15 uur brand in drie papiercontainers aan de Burg.Moslaan. De containers waren tot de nok gevuld met papier. Gelukkig had de brandweer de zaak snel onder controle en werd erger voorkomen. Het is al de tweede brand dit jaar en het vermoeden bestaat dat hier sprake is van brandstichting.
De politie roept getuigen op die inlichtingen kunnen geven over de branden. Het telefoonnummer is 0900- 8844 .


Harderwijk - verkeersongeval.

Op dinsdag (17-08) vond rond 05.50 uur een verkeersongeval plaats op de Hoofdweg.
Een 44-jarige automobilist uit Harderwijk raakte door onbekende oorzaak met zijn auto van de weg en raakte vervolgens een lantaarnpaal. De gehele voorzijde van de auto alsmede de lantaarnpaal werden vernield. Door de aanrijding ontstond er een kleine brand in de auto. De brandweer kwam ter plaatse en had de brand snel geblust. De bestuurder werd meegenomen naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen aan een snijwond onder het oog. Na behandeling mocht hij weer naar huis.


Elspeet - automobilist onder invloed.

Op maandag (16-08) werd rond 22.10 uur op de Elspeterweg een automobilist gecontroleerd nav een mogelijke doorrrijding na aanrijding op de Brink. De 20-jarige bestuurder uit Arnhem kon geen rijbewijs tonen en weigerde in eerste instantie zijn naam te noemen. Hij werd aangehouden en bij de blaasproef blies hij een promillage van 1,6 ; er werd vervolgens een proces-verbaal opgemaakt.
Al snel bleek dat de doorrijding na aanrijding op het conto van een andere (onbekende) automobilist kon worden geschreven. Bekeken zal worden of onze automobilist zich wel schuldig heeft gemaakt aan het beschadigen van een hekwerk rond een boom op de Brink.


Hattem - verkeersongeval.

Op maandag (16-08) vond er rond 05.50 uur een verkeersongeval plaats op de N50.
Een 24-jarige automobilist uit Wezep raakt als gevolg van de zware regenval op de linker rijbaan en botste tegen de auto van een 46-jarige automobilist uit Swifterbant.
De bestuurder uit Swifterbant moest voor een armwond worden behandeld in het ziekenhuis te Zwolle en kon na behandeling naar huis; helaas heeft zijn hond de aanrijding niet overleefd. Beide auto's raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Heerde - verkeersongeval.

Op maandag (16-08) raakte een 30-jarige automobilist uit 't Harde ernstig gewond bij een ongeval op de Elburgerweg. Door onbekende oorzaak is de bestuurder rond 12.00 uur
in de linker berm terecht gekomen en tegen een boom gebotst. Twee 17-jarige meisjes uit Heerde hoorden de klap en waren snel op de plaats van het ongeval. Ze hebben zich bekommerd om het zwaargewonde slachtoffer en meteen 112 gebeld.
De brandweer moest het slachtoffer uit de auto te bevrijden en de traumahelikopter kwam eveneens ter plaatse. Uiteindelijk werd de man per ambulance, onder begeleiding van een motorrijder van de politie, overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle. De auto was totaal vernield en werd weggesleept door een bergingsbedrijf en de brandweer heeft de rijbaan schoongemaakt.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --