Persberichten dinsdag

's-Hertogenbosch 17-08-2004

VROUW AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch

- Maandagmiddag werd een 20-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De vrouw werd in een winkel aan de Hooge Steenweg in 's-Hertogenbosch betrapt toen ze drogisterijartikelen wegnam met een waarde van 8 euro. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is ze heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

's-Hertogenbosch

- Maandagmiddag is een 64-jarige man uit Vught aangehouden. De man bedreigde op de Boscheveldweg in 's-Hertogenbosch een 29-jarige man uit 's-Hertogenbosch met de dood. De bedreiging hield verband met een huurgeschil. Tegen de man uit Vught is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

Vlijmen

- Maandagavond is een 44-jarige man uit Vlijmen aangehouden. De man was de woning van zijn ex-vriendin in Vlijmen binnen gedrongen en weigerde deze te verlaten. Ook had hij een ruit van de auto van de vrouw vernield. De man werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

JONGEN ZONDER RIJBEWIJS

's-Hertogenbosch

- Maandagavond is op het Prins Hendrikpark in 's-Hertogenbosch een 18-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch bekeurd. De jongen trok de aandacht toen hij met een auto over het Prins Hendrikpark reed met een auto. Toen hij enkele politiemensen zag doofde hij de verlichting en reed snel achteruit. Bij controle van de auto bleek dat de auto niet verzekerd was en de jongen geen rijbewijs had. Tegen de Bosschenaar is proces-verbaal opgemaakt.

MOTOR GESTOLEN

's-Hertogenbosch

- In de nacht van maandag op dinsdag is vanaf de Smaragd in 's-Hertogenbosch een blauw/witte Suzuki GSX-R600 motorfiets gestolen. De motor met een waarde van ongeveer 11.000 euro heeft als kenteken MG-GH-99.

VADER KOMT NEPWAPEN INLEVEREN

's-Hertogenbosch

- Afgelopen weekeinde heeft een Bossche vader een nepwapen ingeleverd bij de politie. De man zag dat zijn zoon uit Spanje was teruggekomen van vakantie en een nepvuurwapen had meebracht. Daar de vader het er gevaarlijk vond uitzien, heeft hij het afgepakt en naar het politiebureau gebracht.
Regelmatig komt het nog voor dat door Nederlandse vakantiegangers in andere landen nepwapens worden gekocht. Op grond van de Nederlandse wetgeving zijn veel van deze wapens hier verboden. Deze wapens zijn vaak niet van echt te onderscheiden. Het bezit van dergelijke wapens is in Nederland verboden, ongeacht de kleur. De maximale straf is op dit moment nog 3 maanden gevangenisstraf of een geldboete van 4500 euro. In de Kamer is inmiddels een wetswijziging ingediend om deze straffen te verhogen naar 9 maanden gevangenisstraf of een geldboete van 11.250 euro. De vakantie kan dus aanzienlijk langer duren en erg duur uitvallen.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch

- Dinsdagmiddag is een 22-jarige man uit Venray aangehouden. De man werd in een winkel aan de Arena in 's-Hertogenbosch betrapt toen hij levensmiddelen, drogisterijartikelen en een landkaart wegnam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na vehoor is hij heengezonden.

AUTOGORDELCONTROLE

Schijndel

- Maandagmiddag is een autogordelcontrole gehouden op de Markt en Grevekeur in Schijndel. Bij deze controle zijn 10 personen bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden.

MOTOR GESTOLEN

Schijndel

- Maandagmiddag is vanaf de Rooiseheide in Schijndel een blauwe BMW 650 motorfiets gestolen. De motor heeft als kenteken MX-96-VB.

INGEVORDERD RIJBEWIJS

Oss-
In de nacht van maandag op dinsdag is op de Spoorlaan een 41-jarige Ossenaar aangehouden vanwege het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

MISHANDELING

Oss-
Dinsdagochtend zijn door de politie aan de Reggestraat drie mannen aangehouden. De mannen, 25, 36 en 40 jaar afkomstig uit Duitsland, worden verdacht van het wegnemen van goederen uit een bedrijf. Een 37-jarige medewerker van het bedrijf liep enkele schrammen op en pijnlijke plekken aan armen en handen, toen hij dit trachtte te voorkomen. Een roldeur raakte beschadigd. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

HUISVREDEBREUK

Oss-
Dinsdagmorgen is voor een woning aan de Spoorlaan een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden vanwege het plegen van huisvredebreuk. De man weigerde een woning aan de Spoorlaan te verlaten op verzoek van de bewoner. De inmiddels gearriveerde politie heeft de man naar buiten gebracht, waar hij vervolgens weer weigerde te vertrekken op bevel van de agenten. Hij verkeerde vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen en reageerde gewelddadig in de richting van de agenten. De politie moest pepperspray gebruiken om hem onder controle te krijgen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau, waar hij inverzekering is gesteld.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Grave-
In de nacht van maandag op dinsdag is op de St Elisabethstraat een 50-jarige vrouw in haar woonplaats aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobiliste is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.