Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, dinsdag 17 augustus

Alkmaar 17-08-2004 - 15.00 uur

Verkeerscontroles

Alkmaar/Heerhugowaard/Castricum, maandag 16 augustus 2004.

Maandagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Berenkoog in Alkmaar. Deze controle richtte zich vooral op het gebruik van de veiligheidsgordel. In totaal werden 18 bestuurders bekeurd omdat zij de gordel niet gebruikten. Eén bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij tijdens het rijden telefoneerde zonder gebruik te maken van een handsfree set.

In Castricum werd in de avonduren een verkeerscontrole gehouden op de Kleibroek. Naast het gebruik van de veiligheidsgordel werd hier ook gecontroleerd op de snelheid. Uiteindelijk bleek dat vijf bestuurder de veiligheidsgordel niet gebruikten en twee reden te snel (hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u waar 50 km/u is toegestaan). Ook tijdens deze controle werd één bestuurder betrapt op het telefoneren tijdens het rijden terwijl hij geen gebruik maakte van een handsfree set.

Tot slot werden in Heerhugowaard op de Beukenlaan, de Oosttangent en de Smaragd snelheidscontroles gehouden. Het betreft allemaal wegen waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. Hoeveel bestuurder de meetpunten passeerden is niet bekend. Dertig automobilisten reden in ieder geval te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u. Deze snelheid werd gemeten op de Oosttangent.

Goederen gestolen uit woning

Alkmaar, maandag 16 augustus 2004.

Maandagmiddag werd een inbraak in een woning aan het Luttik Oudorp ontdekt. De inbrekers hadden een raampje in een deur vernield en konden zodoende in de woning komen. Vanuit het huis werden onder andere een flatscreen scherm, radioapparatuur en een tv weggenomen. Ook bleken een aantal dvds en een kluisje met waardepapieren te zijn verdwenen.

Rijden onder invloed van alcohol

Egmond aan de Hoef, dinsdag 17 augustus 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 53-jarige man uit Heemskerk aangehouden op de Heilooer Zeeweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 700 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Man aangehouden na inbraak bedrijf

Alkmaar, dinsdag 17 augustus 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Koorstraat. De dief was in het pand gekomen door het uitnemen van een raam. Na het wegnemen van een dvd-speler zagen getuigen de man weglopen in de richting van de Grote Kerk. Daar werd de verdachte door de politie aangetroffen en aangehouden. De verdachte is een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De weggenomen dvd-speler had hij achter het bankje waarop hij zat, op de grond gelegd. De man is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.