Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, maandag 17 augustus

Den Helder 17-08-2004 - 15.00 uur

Man aangehouden na bedreiging

Den Helder, maandag 16 augustus 2004.

Maandagmiddag werd een 48-jarige man uit Den Helder aangehouden in het centrum. De man had kort daarvoor zijn vrouw bedreigd met een mes. Zij stelde de politie in kennis. De man is overgebracht naar het politiebureau en daar later op de avond in verzekering gesteld.

Man aangetroffen op gestolen motor.

Den Helder, dinsdag 17 augustus 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 16-jarige jongen uit Den Helder aangehouden op de Marsdiepstraat. Surveillerende agenten zagen de jongen rijden op een motor waarvan de verlichting niet brandde. Ook droeg de bestuurder geen helm. Toen de agenten de jongen wilde staande houden ging hij er van door. Nadat hij de motor tot stilstand had gebracht, sprong hij in een sloot. Toen hij in de gaten kreeg dat zijn vluchtpoging niet het gewenste resultaat op zou leveren, wachtte hij in een tuin de komst van de politie af die de doornatte verdachte vervolgens kon aanhouden. Uit onderzoek bleek dat de motor waarop hij reed was gestolen. De verdachte verklaarde de motor te hebben gekregen van een aantal personen in Den Helder. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Babbeltruc

Den Helder, dinsdag 17 augustus 2004.

Enkele jaren geleden werden er in Den Helder diefstallen vanaf een erf of uit een woning gepleegd met behulp van een babbeltruc. De daders konden worden aangehouden en verklaarden later door aan te bellen te controleren of er iemand thuis was. Werd er open gedaan dan stelde men de vraag of men even in de tuin mocht kijken omdat er een bal zou liggen. Wanneer men door de woning mocht lopen werden er ongemerkt goederen meegenomen. Wanneer men achterom mocht komen werd er vaak fust vermist.

Gisterenmorgen is het aan de Pieter Korffstraat weer voorgekomen dat er bij een woonhuis werd aangebeld. Een blanke, ongeveer 19-jarige jongeman met een donkerkleurige baseballpet een gestreept shirt, een spijkerbroek en een donkere jas vroeg aan de bewoonster of hij een bal uit de achtertuin mocht halen. De vrouw vertrouwde het niet en liet hem niet binnen. Later bleek dat hij elders in de straat met hetzelfde verhaal had aangebeld. Mogelijk maakt ook deze jongen van de oude truc gebruik. De politie adviseert om bij argwaan geen bekenden binnen te laten en te bellen met de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief).