Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, dinsdag 17 augustus

Hoorn 17-08-2004 - 15.00 uur

Mislukte overval

Hoorn, maandag 16 augustus 2004.

Maandagochtend in alle vroegte hebben drie jongens geprobeerd een 25-jarige taxichauffeur uit Hoorn te beroven. De jongens stapten omstreeks 2.15 uur ter hoogte van de Huesmolen in Hoorn bij de chauffeur in waarna de reis richting Stijgbeugel ging. Daar aangekomen gaf een van de drie jongens de chauffeur geld waarna de man zijn portemonnee pakte om te wisselen. Op dat moment pakte een andere jongen de man om de nek vast en een ander wilde zijn portemonnee afpakken. Na tegenspartelen van de chauffeur lieten de jongens los en gingen ervandoor.

Diefstal geluidsboxen

Hoorn, maandag 16 augustus 2004.

Maandagmorgen heeft de eigenaar van een kermisattractie aangifte gedaan van diefstal van een viertal geluidsboxen. Deze apparatuur stond bij zijn kermisattractie Mega Slide op het Ramen. Twee boxen stonden voor- en twee hingen in de attractie. Volgens de eigenaar moet de diefstal hebben plaatsgevonden in de nacht van zondag op maandag tussen 00.10 en 09.00 uur. De totale waarde van het weggenomen goed bedraagt enkele duizenden euros.

Man aangehouden na mishandeling

Hoorn, maandag 16 augustus 2004.

Maandag werd een 29-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats aangehouden op de Dubbele Buurt. Kort daarvoor had hij een 17-jarige jongen uit Hoorn mishandeld. Het slachtoffer stond te praten met een jongen. Toen beiden woorden kregen verscheen de verdachte plotseling ten tonele en sloeg en schopte het slachtoffer tegen het hoofd. De laatste wist te ontkomen. Getuigen die het één en ander zagen gebeuren konden een goed signalement van de dader geven waarna deze kon worden aangehouden. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Jongen gewond na aanrijding

Enkhuizen, maandag 16 augustus 2004.

Maandagavond omstreeks 19.20 uur is een 11-jarige jongen uit Enkhuizen ernstig gewond geraak bij een aanrijding. De jongen fietste vanuit een steegje plotseling de rijbaan van de Klaverweid op. Hierbij merkte hij een personenauto, bestuurd door een 39-jarige man uit Enkhuizen, te laat op. Een aanrijding was het gevolg. Hierbij raakte de jongen ernstig gewond aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn en is daar opgenomen.

Autodieven op heterdaad betrapt.

Hoorn, dinsdag 17 augustus 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werden twee jongens van 18 en 19 jaar, beiden afkomstig uit Medemblik aangehouden op de Noorderstraat. Kort daarvoor hadden getuigen gezien dat de twee zich verdacht ophielden bij een auto die geparkeerd stond op de Veemarkt. Toen de politie ter plaatse kwam en de jongens zich ontdekt voelden renden zij weg. In de Noorderstraat konden ze worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de draden van de auto waren doorverbonden. De twee zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Geld en goederen gestolen

Hoorn, dinsdag 17 augustus 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag tussen 02.30 en 09.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Gasfabriekstraat. Vermoedelijk is men in de woning gekomen via een niet gesloten raam op de 1e verdieping. De bewoner mist een tv, een dvd-speler, luidsprekers en een mobiele telefoon. Ook werd een onbekend geldbedrag weggenomen.