Fortis Bank

Fortis Bank lanceert Engelstalige website voor expatriates

"Privilege Expat Benefits & Services": exclusief aanbod van voordelen en diensten voor EU-ambtenaren.

Brussel wordt als hoofdstad van Europa steeds kosmopolitischer. De recente uitbreiding van de Europese Unie - die niet alleen een instroom van nieuwe EU-ambtenaren tot gevolg heeft, maar die ook leidt tot de vestiging in Brussel van allerlei belangengroepen - bevestigt en versterkt de rol van Brussel als hoofdstad van Europa. Fortis denkt dat dit een onomkeerbare evolutie is en zal deze doelgroep van residenten nog prominenter gaan benaderen.

Fortis Bank België heeft 210.000 actieve klanten van buitenlandse nationaliteit. 160.000 van hen wonen in het buitenland. 75% van deze klanten wonen in de EU-lidstaten, terwijl 25% wereldwijd bediend wordt. Deze klanten vertegenwoordigen meer dan 8% van de spaar- en beleggingstegoeden van Fortis Bank België.

Vandaag lanceert Fortis Bank een Engelstalige website , die volledig is opgebouwd rond de behoeften van deze klanten. De aangeboden diensten en voordelen gaan dan ook veel verder dan de bank- en verzekeringsnoden van de expatriates. Alle aspecten waar de nieuwe residenten mee te maken kunnen krijgen werden in kaart gebracht mèt een antwoord om hun inburgering zo vlot mogelijk te laten verlopen en de administratieve rompslomp tot een minimum te herleiden. De website is tevens de toegang tot PC banking, zodat ook deze doelgroep ten volle geniet van de multi-channel approach van Fortis Bank: een permanente toegang tot bank- en verzekeringsdiensten via het kantoor, internet, call center of telefoon.

Zes Fortis bankkantoren te Brussel zijn speciaal toegespitst op deze dienstverlening. Daarnaast is het Expat Competence center telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 7 tot 22 uur en ook op zaterdag van 9 tot 17 uur.Tel 02 413 56 49; expat@fortisbank.com

Ter ondersteuning van de campagne worden drie gebouwen in Brussel buiten aangekleed in het campagne-thema : Fortis, another way of saying « welcome to Belgium »

Bijlage : Folder" Privilege Expat Benefits & Services" Dit aanbod voor EU-ambtenaren is zo uitgekiend om het de nieuwe residenten zo gemakkelijk mogelijk te maken voor al wat hun bank- en verzekeringen aangaat maar ook voor de extra-bancaire problemen biedt Fortis Bank hulp aan: Onmiddellijke opening van een rekening met directe aflevering van een bankkaart en een gratis American Express-kaart , auto direct verzekerd, woonverzekering met diefstalverzekering ,Phone & PC banking-diensten in het Engels en gunstvoorwaarden bij de relocation diensten van Settler.

Fortis Bank maakt deel uit van Fortis, een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 23,5 miljard (30/07/2004) en circa 53.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Branded branch

Perscontacten:

Brussel:

32 (0) 2 565 35 84
Utrecht:
31 (0) 30 257 65 49
Investor Relations:

Brussel:
32 (0) 2 510 52 28
Utrecht:
31 (0) 30 257 65 46