Politie Zaanstreek-waterland


ZAANDAM, A.F. DE SAVORNIN LOHMANSTRAAT

Getuigen mishandeling gezocht

De politie zoekt getuigen van een vechtpartij in de nacht van zaterdag op zondag tussen 00.30 uur en 01.00 uur nabij het Verzetsplantsoen in Zaandam. Een groep van ongeveer 6 jongens zou na een korte woordenwisseling een 17-jarige jongen uit Westzaan geslagen en geschopt hebben zelfs toen hij al op de grond lag. Zijn vriend, een 16-jarige Westzaner kreeg een klap op zijn neus. Het letsel blijft vermoedelijk beperkt tot een gekneusde neus en wat pijnlijke plekken. Getuigen kunnen kontact opnemen met politie wijkteam Zaandam Centrum, 0900-8844.

15:40 16-AUG-04
ZAANDAM, DE WATERING

Jongen aangehouden met nepvuurwapen

Een 16-jarige jongen uit Zaandam is door de politie aangehouden omdat hij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich had. Een melder had gezien dat de jongen met een vuurwapen in zijn handen had en schiethoudingen aannam. Na onderzoek bleek het om een namaakwapen te gaan dat alleen balletjes kan afschieten. Dit wapen is in beslag genomen en de jongeman is na verhoor aan zijn vader overgedragen.

18:20 16-AUG-04
ZAANDAM, KOOG AAN DE ZAAN

Politie zoekt eigenaressen fietsen

De politie heeft een 36-jarige man uit Koog aan de Zaan aangehouden die in het bezit was van twee damesfietsen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De eigenaressen van de twee fietsen, een donkerblauwe en een blauwe, worden verzocht aangifte bij de politie te doen. Op één van de fietsen zat een fietstas. Een getuige zag de man met twee fietsen en een kniptang uit de richting van Kogerveld richting Koog aan de Zaan lopen. Later werd een de man bij zijn woning met twee damesfietsen aangetroffen waarvan de sloten gedemonteerd waren. De fietsen, een fietstas en een kniptang zijn in beslag genomen. De man is ingesloten voor verhoor.

10:58 17-AUG-04
ZAANDAM, LINNAEUSSTRAAT

Brand in woning

De politie heeft een flatgebouw ontruimd en een onderzoek ingesteld naar een brand in een flatwoning. Een buurman rook al een tijdje een brandlucht. Toen hij rook onder de deur van de buren vandaan zag komen belde hij de brandweer, die even later de deur forceerde. De politie heeft vanwege de rookontwikkeling uit voorzorg zeven woningen ontruimd en de bewoners naar buiten gebracht. Binnen bleek, behalve een beste rookontwikkeling, niemand aanwezig te zijn. In de bank zat een gat dat vermoedelijk was ontstaan door een smeulende sigaret en de woning had rook- en roetschade. Na een half uur konden de bewoners van de ontruimde woningen weer terugkeren.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-170804


21:15-22:15 16-AUG-04
PURMEREND, LAAN DER CONTINENTEN
Purmerender aangehouden tijdens alcoholcontrole
Maandagavond hielden vier medewerkers van het verkeershandhavingsteam en alcoholcontrole op de Laan der Continenten in Purmerend. In een uur tijd werden 35 bestuurders gecontroleerd. Eén automobilist had teveel gedronken. De 51-jarige Purmerender kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal omdat hij anderhalf keer zoveel drank op had als is toegestaan. Hij kan rekenen op een boete van minimaal 220 euro.


03:39 17-AUG-04
WORMERVEER, MARKTSTRAAT

Rijbewijs ingevorderd

Op de Markstraat in Wormerveer werd dinsdagochtend om half vier het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige Krommenieër omdat hij onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Het rijgedrag van de bestuurder was voor agenten aanleiding om de auto aan de kant te zetten. Een blaastest gaf vervolgens aan dat de man behoorlijk wat drank op had. Een tweede, nauwkeurige, ademanalyse op het politiebureau wees uit dat er sprake was van maar liefst drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol.

10:15-12:00 17-AUG-04
ILPENDAM, JAAGWEG

Weinig hardrijders (1)

Op de Jaagweg in Ilpendam werd maandagochtend een snelheidscontrole gehouden. Minder dan tien bestuurders reden te hard terwijl ruim duizend voertuigen de controle passeerden. Ter hoogte van de controle gold een snelheidslimiet van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km per uur.

13.40-16:00 16-AUG-04
WIJDEWORMER, PROVINCIALEWEG
Weinig hardrijders (2)
Op de Provincialeweg in Wijdewormer werd maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Slechts één op de honderd automobilisten reed te hard. De hoogste snelheid bedroeg 93 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur.


ZAANSTAD, DIVERSE LOCATIES

Afgelopen weekend vijf alcomobilisten van de weg gehaald

Afgelopen weekend werden, verspreid over diverse plaatsen, vijf drankrijders aangehouden. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Provincialeweg in Krommenie een alcomobilist aangehouden en zaterdagochtend verkeerden op de Sportlaan en op de A8 in Zaandam twee bestuurders onder invloed. Zondagochtend werden op de Wibautstraat in Zaandam en op de Vaartdijk in Krommenie nog eens twee mannen aangehouden. Het hoogste alcoholgehalte had de 25-jarige bestuurder uit Wormer die op de Vaartdijk werd aangehouden. Hij had ruim twee keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van vijf uren en een proces-verbaal. Hij kan rekenen op een boete van minimaal 390 euro.
Tijdens een alcoholcontrole op de Wandelweg in Wormerveer werden zaterdagavond en -nacht overigens geen drankrijders betrapt. Drie medewerkers het verkeershandhavingsteam namen in totaal 42 blaastesten af. Tijdens deze controle werd wel een bestuurder betrapt die niet in het bezit was van een rijbewijs omdat dat was ingevorderd. Verder werden een hardrijder en een bromfietsers bekeurd. Laatstgenoemde reed zonder helm.

23:14 15-AUG-04
PURMEREND, WATERLANDLAAN

Rijgedrag verraadt alcoholgebruik

Zondagavond werd een 50-jarige man uit Purmerend in zijn woonplaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. Agenten zagen de man al slingerend over de Waterlandlaan rijden en besloten hem aan de kant te zetten voor een nadere controle. Een ademanalyse wees uit dat de man de alcohollimiet ruim twee keer had overschreden. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en kan rekenen op een boete van minimaal 390 euro.

03:30 15-AUG-04
IJDOORNLAAN, LANDSMEER
Drankrijder
Zondagochtend werd op de IJdoornlaan in Landsmeer een 24-jarige Oostzaner aangehouden omdat hij met drank op zijn auto bestuurde. De man had anderhalf keer de limiet overschreden en kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal. Hij kan rekenen op een boete van minimaal 300 euro.

18:30-20:30 14-AUG-04
ILPENDAM, JAAGWEG
43 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Jaagweg in Ilpendam werd zaterdag een hoogste snelheid gemeten van 123 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. Eén op de honderd bestuurders reed te hard.

18:30-20:30 15-AUG-04
ASSENDELFT, RIJKSWEG BUITENHUIZEN-BEVERWIJK N246
160 km per uur
Tijdens een snelheidscontrole op de provincialeweg Buitenhuizen-Beverwijk (100 km per uur) in Assendelft werd zondagavond een snelheid gemeten 160 km per uur. Eén op de honderd bestuurders overschreed de snelheidslimiet. Bijna duizend voertuigen passeerden de controle.


---- --