Politie Gelderland-Midden

Arnhem, autodief in de kraag gegrepen

Publicatiedatum: 17-08-2004

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 38-jarige Arnhemmer aangehouden nadat hij in een auto zou hebben ingebroken op de Doorwerthlaan in Arnhem. Een oplettende buurtbewoner waarschuwde omstreeks een uur de politie, nadat hij twee mannen een auto zag openbreken. Op aanwijzing van deze getuige konden surveillerende agenten beide mannen, die op een brommer reden, achterhalen. Na een korte achtervolging, elders in de buurt, kon één verdachte aan worden gehouden. De andere, nog onbekende, man zag tijdens de achtervolging kans te vluchten. Bij de man die kon worden aangehouden werd een autoradio aangetroffen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek is ingesloten. De eigenaar van de auto is benaderd om aangifte te komen doen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp, jongen op heterdaad aangehouden na geweldpleging
Publicatiedatum: 17-08-2004

Een 17-jarige Arnhemmer is maandagavond aangehouden in Velp, nadat hij een 13-jarige jongen uit deze plaats zou hebben geslagen. Surveillerende agenten kregen omstreeks tien uur een melding binnen dat een ruzie tussen twee families gaande zou zijn. De agenten trachtten de gemoederen te bedaren, toen de verdachte uithaalde naar de Velpenaar. Een heetgebakerde woordenwisseling lag vermoedelijk ten grondslag aan de geweldpleging. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij zijn daad bekende. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan, maar hoefde zich niet onder medische behandeling te stellen. Enige tijd later mocht de verdachte het bureau weer verlaten. De jongen staat waarschijnlijk een taakstraf te wachten via bureau Halt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, jongen mishandeld na verkeersruzie: getuigen gezocht
Publicatiedatum: 17-08-2004

De politie zoekt getuigen van een mishandeling die plaats heeft gevonden op maandagmiddag jegens een 16-jarige Westervoorter op de Huissensestraat in Arnhem. Het slachtoffer fietste omstreeks vier uur over de Huissensestraat, ter hoogte van de Keizerstraat richting Huissen, toen een wit busje in tegenovergestelde richting hem tegemoet kwam rijden. Bij het afslaan van het busje ontstond een woordenwisseling over de voorrangsregels, waarop de nog onbekende man de Westervoorter meerdere malen sloeg en er vervolgens vandoor ging. Het slachtoffer raakte lichtgewond, maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval. Het zou gaan om een blanke man, tussen de 45 en 55 jaar en 1,75 lang. De man was kalend en had een snor. Hij was de bestuurder van een witte bestelbus met kleine groene letters op de zijkanten. Mensen die meer informatie hebben over het voorval worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer: 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---