Gemeente Hilversum

[Overzicht............................................................ ....]

B&W positief over provinciale eisen voor busvervoer

In reactie op het Programma van eisen voor het busvervoer in de regio van de Provincie Noord-Holland noemen Burgemeester en Wethouders de doelen van het eisenprogramma ambitieus: een kwalitatief hoogwaardig vervoersysteem dat goed aansluit op de vervoervraag, dat meer reizigers vervoert dan het huidige systeem en dat door reizigers beter wordt gewaardeerd.

De provincie besteedt het openbaar vervoer in 2005 Europees aan voor de periode 2006-2011.

Kanttekeningen
B&W plaatsen wel een paar kanttekeningen. Voor het college is het bijvoorbeeld nog onduidelijk of de provincie gedurende de hele periode 2006-2011 wel voldoende geld beschikbaar stelt om deze doelen te bereiken. Daarnaast vraagt het college aan de provincie om de afstemming met andere vormen van collectief vervoer goed te regelen. Voor het vervoersysteem zet het college in op verbetering van de frequenties van en kwaliteitseisen voor de stadsdienstlijnen. Naar het oordeel van het college biedt de aanbesteding een kans om toegankelijk materieel dat weinig schadelijke stoffen uitstoot in Hilversum te laten rijden.

Mobiliteitsplatform
De werkgroep Openbaar Vervoer van het Mobiliteitsplatform heeft het programma van eisen beoordeeld en een advies aan de gemeente Hilversum aangeboden. Het college heeft dit advies bij haar beoordeling meegewogen.

Op 30 augustus vraagt het college de raadscommissie Verkeer en Buurt om advies over de reactie op het Programma van eisen.

Informatiebijeenkomst Statencommissie
Op woensdag 25 augustus 2004 organiseert de Statencommissie Wegen, Verkeer en Vervoer een hoorzitting voor de regio Gooi- en Vechtstreek over het Programma van eisen. Plaats van handeling is Hotel Lapershoek aan de Utrechtseweg 16 te Hilversum. Aanvang 19.30 uur (zaal open 19.00 uur). Burgers en consumentenorganisaties hebben daar de gelegenheid om in te spreken.

Het Programma van eisen is op Internet te raadplegen (http://www.noord-holland.nl/Images/45_53407.pdf) en in te zien in de Burgerleeskamer van het Raadhuis.

Datum bericht: 17 augustus 2004