BedrijfsautoRAI

17-08-2004

Volkswagen levert 10.000e Transporter aan Coca-Cola

Volkswagen heeft de 10.000e Transporter afgeleverd. De auto wordt geleast door Coca-Cola Enterprises Nederland B.V..

"De keus voor Volkswagen hebben we al zestig keer gemaakt, naar volle tevredenheid", vertelt Fleetmanager Bert Roest van de frisdrankproducent/-distributeur. De voorkeur voor Volkswagen in het algemeen en de Transporter in het bijzonder blijkt uit de vloot van Coca-Cola Enterprises Nederland B.V. Die bestaat ondertussen uit veertig T4s en twintig nieuwe Transporters. Twee jaar geleden hebben we een tender uitgeschreven, gaat Roest verder. Je wilt toch kijken of er misschien iets veranderd is in de markt. De Transporter kwam voor ons als beste uit de bus. De prijs-kwaliteitverhouding van de Transporter is niet te overtreffen. Wij leasen de autos en andere merken kunnen gewoon niet tippen aan de restwaarde en dus de leaseprijs. Verder speelt het enorme laadvermogen van duizend kilo een belangrijke rol bij de keuze. En de betrouwbaarheid: in de loop der jaren heeft de Volkswagen Transporter bewezen een betrouwbare partner te zijn. Wij zetten de auto dan ook in voor vijf jaar en een kilometrage van 200.000. Ook de uitstraling is van belang. Wij zijn een A-merk en daarbij past alleen een merk met dezelfde hoogwaardige uitstraling.

Veilig
Maar ook de mening van de chauffeurs, die de autos immers al die kilometers besturen, telt zwaar. Roest: De technici van onze afdeling Cooler Services rijden het hele land door. Zij hechten aan de krachtige turbodieselmotor. Uit een inhoud van 1.9 liter haalt die een vermogen van 63 kW/86 pk. Tijdens de tender zei één van de jongens: Die motor loopt zo mooi dat ik de radio uit laat. En er komt steeds meer nadruk op veiligheid te liggen. We wisten wel dat die dik in orde was, maar kortgeleden werd dat nog eens bevestigd toen een van onze collegas frontaal werd aangereden. De bestuurder van onze Transporter kwam er met een gebroken been relatief goed af.

Ombouw
De Volkswagen Transporters van Coca-Cola Enterprises worden allemaal afgeleverd door Volkswagen-dealer Van Mossel in Oisterwijk. Dat bedrijf zorgt voor de coördinatie van de ombouw van de autos en de bestickering; dat is een hele klus, weet Roest. Natuurlijk krijgen ze allemaal Coca-Cola-rode lak. Verder worden ze ook flink verbouwd zodat onze technici alles bij de hand hebben om koelkasten, tapinstallaties en drankautomaten te kunnen plaatsen en onderhouden. Vandaar de inrichting met werkbanken, lades en gereedschappen.