Politie Amsterdam-Amstelland

Bejaarde fietser beroofd: getuigen gezocht

17-8-2004. Zaterdagochtend rond halftwaalf raakte een 89-jarige man lichtgewond toen iemand hem probeerde te beroven.

De man fietste op de Troelstralaan in Amsterdam-West ter hoogte van de Academie Lichamelijke Opvoeding. Opeens werd hij van achteren benaderd door een man op een fiets. Deze trachtte de portefeuille van de bejaarde man te bemachtigen wat eerst niet lukte. De overvaller gooide zijn slachtoffer vervolgens op de grond, hierbij kwam hij zelf ook ten val. Toen verschillende mensen kwamen aanfietsen reed de verdachte weg in de richting van de Savornin Lohmanstraat.

Dader

Marokkaans uiterlijk

tussen de 25 en 30 jaar

ongeveer 1.80 meter

normaal postuur

kort zwart haar

De man droeg een kort beige jack, een beige muts, donkere broek en zwarte schoenen. Hij reed op een oude zware herenfiets. Bij de overval verloor de man de kettingbeschermer van zijn fiets.

De wijkteamrecherche van verzoekt getuigen te bellen met: (020) 559 2617.

---


17-8-2004. Maandagavond reed een 30-jarige vrouw met 159 km p/u over de A1 richting Muiden. De toegestane snelheid is hier 100 km p/u. Zij werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal. Ook moest zij haar rijbewijs inleveren.

---


---

GG&GD-medewerkster ernstig gewond

17-8-2004. Dinsdagmorgen rond halfelf werd een 30-jarige medewerkster van de opvang voor verslaafden van de GG&GD aan de Flierbosdreef neergestoken. Zij raakte ernstig gewond. Na behandeling door ambulancepersoneel en medewerkers van de traumahelikopter is zij in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis gebracht.

De vermoedelijke dader, een 34-jarige verwarde vrouw, werd door gebruikers van de verslaafdenopvang gearresteerd en aan de politie overgedragen. De toedracht van het steekincident wordt op dit moment door de recherche onderzocht.

---