2e persbericht van dinsdag 17 augustus

Eindhoven 17-08-2004 - Berichten uit de regio

Asten/ Eersel: Snelheidsovertreders betalen fikse boetes

De bestuurder van een Duitse personenauto is maandag op de A67 aangehouden. De man reed met een gemiddelde snelheid van 182 km/u waar 120 is toegestaan. In overleg met Justitie moest de bestuurder direct 470 euro afrekenen plus een openstaande boete van 75 euro.

Korte tijd later werd een Belgische automobilist betrapt met een snelheid van 191 km/u. Ook deze bestuurder mocht direct afrekenen en wel een boete van 515 euro.

Deurne: Diefstal vogels uit volière

Uit een volière achter een woning aan de Pastoor Jacobsstraat zijn tussen maandag 21.00 uur en dinsdag 09.00 uur zesenveertig Gloster kanaries, en vier Barmsijsjes met een totale waarde van ongeveer 1250 euro, weggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

Op de Van Galenstraat is dinsdagmorgen om 10.45 uur een 28-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht over een langere periode zijn 27-jarige vrouw te hebben mishandeld. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Auto en crossmotor weg na inbraak

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan het Goudenrijderhof. De inbrekers boorden een gaatje in het kozijn om zodoende een raam te openen. Binnen werden de sleutels gestolen van de auto van de eigenaar die buiten op de oprit stond. De dieven hebben de auto, een blauwe Mercedes E240 met het kenteken TX-RD-44 meegenomen. Uit een magazijn naast de woning werd een oranje KTM crossmotor gestolen.

Veldhoven: Auto weg na inbraak

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Planetenlaan in Veldhoven. De daders wisten de voordeur van de woning open te krijgen en hebben binnen de sleutels gestolen van een auto die buiten op de oprit stond geparkeerd. Ook twee frontjes van autoradios, die bij de sleutels lagen,werden gestolen. De auto betreft een zilvergrijze Seat Leon met het kenteken 01-NT-TT.

Helmond: Fraude

Door het Bureau Sociale Recherche in de regio Helmond is proces-verbaal

opgemaakt tegen een 24 jarige vrouw uit Helmond terzake sociale

zekerheidsfraude.Zij wordt ervan verdacht dat zij van oktober 2001 tot en met april 2002 samenwoonde zonder dit door te geven aan de sociale dienst in Helmond.

De gemeente is hierdoor voor een bedrag van EUR 6.828,60 bruto benadeeld.

Het bedrag zal worden teruggevorderd.