Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 17 augustus 2004

(

Koudekerk aan den Rijn Aanhouding na achtervolging
De politie heeft op dinsdag 17 augustus omstreeks 14.10 uur een 32-jarige automobilist uit Valkenburg (ZH) aangehouden. Kort voor de aanhouding werd er een snelheidscontrole op de Hoogewaard gehouden met behulp van een lasergun. De Valkenburger viel op bij de agenten toen hij op deze weg een andere automobilist inhaalde bij een inhaalverbod. De bestuurder reed op dat moment ongeveer 100 km/u waar 50 geldt. Een agent gaf de bestuurder een stopteken welke hij echter negeerde. Agenten zetten hierop de achtervolging door Kouderkerk. De bestuurder bleef op hoge snelheid rijden en negeerde diverse stoptekens. Op de Weidedreef waar 30 km/u geldt bleef de bestuurder dezelfde snelheid rijden. Via de Kerklaan en vervolgens de Burgemeest Verheullaan reed hij bijna twee fietsers aan. Via de Europasingel en de Dr. Vlaanderenlaan reed de bestuurder de Dorpsstraat op en vervolgens richting Leiderdorp, nog steeds stoptekens negerend. Op de Honsdijk reed de bestuurder naar het terrein van een betonbedrijf. Daar kon nog net een werknemer wegspringen. De Valkenburger keerde hier zijn voertuig en reed weer terug naar de Honsdijk. Enkele honderden meters verder zette hij zijn voertuig stil op een parkeerhaven. Een agent wilde hierop tot de aanhouding overgaan, echter de Valkenburger maakt aanstalten op weer te gaan rijden. De Valkenburger staakte dit. De bestuurder werd uiteindelijk aangehouden maar pleegde nog even verzet waardoor hij eerst naar de grond werd gewerkt. Een vrachtwagenchauffeur uit Zoeterwoude schoot hierbij de agent te hulp. De politie maakt proces verbaal op tegen de bestuurder.

Gouda Beroofd van telefoon
Een 20-jarige Gouwenaar heeft aangifte gedaan van beroving van zijn mobiele telefoon. De Gouwenaar stond zondag 15 augustus omstreeks 22.30 uur op het Stationsplein en wilde bellen. Op dat moment kwam er een jongen aangerend die de telefoon uit zijn handen trok. De jongen ging er vandoor in de richting van het Van Bergen Ijzendoornpark.


Gouda - Wanbetalers krijgen politie op bezoek

Inwoners van Gouda die nog een boete moeten betalen of straf moeten uitzitten, kunnen binnenkort de politie op de stoep verwachten. De politie intensiveert daarmee het innen van achterstallige boetes en uit te zitten straffen. Diverse inwoners maakten onlangs al kennis met deze aanpak en kregen in de vroege ochtenduren bezoek van de politie. Openstaande boetes werden betaald of opgelegde straffen uitgezeten aan het politiebureau of elders. Ook werden er auto's weggesleept waarvan de eigenaar boete(s) niet betaalde.
Het optreden van de politie komt voor de wanbetalers niet onverwacht en volgt pas nadat zij niet zijn ingegaan op een uitnodiging om hun openstaande boete aan het bureau te komen betalen of hun straf uit te gaan zitten. Reageren zij niet of komen zij eerder gemaakte afspraken om zich te komen melden of te komen betalen niet na dan treedt de politie op. De politie zal voorlopig met deze werkwijze doorgaan

Boskoop Diefstal uit woning
In een woning aan het Dijkzicht werd op dinsdag 17 augustus ingebroken. De inbraak werd gepleegd tussen 09.45 en 11.45 uur. Nadat een raam was opengewrikt klom men de woning binnen. Uit de woning werden diverse goederen zoals een mobiele telefoon, een DVD-speler, geluidsbox weggenomen. Getuigen die iets verdachts hebben gezien rond genoemd tijdstip worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.
Op dezelfde dag werd ook ingebroken in een woning aan de Kievitstraat. De inbraak zou eveneens rond genoemde tijdstippen moeten zijn gepleegd. Vermoedelijk kwam men in deze woning via een openstaand raam. Er wordt vooralsnog niets gemist.

Bodegraven Vernieling spiegels auto's
In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 augustus zijn van zes auto's de buitenspiegels vernield. De auto's stonden geparkeerd op de Goudseweg. De politie stelt een onderzoek in het heeft inmiddels een buurtonderzoek verricht. De volgende nacht werden bij drie auto's op het Hollandshof met een scherp voorwerp diepe krassen aangebracht. De politie zoekt getuigen en verzoekt hen contact op te nemen met via telefoonnummer 0900 - 8844.

Nieuwerkerk a/d Ijssel Motor gestolen uit bedrijf
In een bedrijf aan de 1e Tochtweg is op maandagavond 16 augustus ingebroken. Men kwam het pand binnen door een ruit naast de ingang in te slaan. Vervolgens werd er een zwarte Harley Davidson, type FXSTC Softail Custom weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en heeft inmiddels de motorfiets gesignaleerd als zijnde gestolen. Getuigen die iets verdachts hebben gezien tussen 20.15 en 21.55 uur worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --