Aanhouding na achtervolging

Koudekerk aan den Rijn 17-08-2004 - De politie heeft op dinsdag 17 augustus omstreeks 14.10 uur een 32-jarige automobilist uit Valkenburg (ZH) aangehouden. Kort voor de aanhouding werd er een snelheidscontrole op de Hoogewaard gehouden met behulp van een lasergun.

De Valkenburger viel op bij de agenten toen hij op deze weg een andere automobilist inhaalde bij een inhaalverbod. De bestuurder reed op dat moment ongeveer 100 km/u waar 50 geldt. Een agent gaf de bestuurder een stopteken welke hij echter negeerde. Agenten zetten hierop de achtervolging door Kouderkerk.

Hoge snelheid De bestuurder bleef op hoge snelheid rijden en negeerde diverse stoptekens. Op de Weidedreef waar 30 km/u geldt bleef de bestuurder dezelfde snelheid rijden. Via de Kerklaan en vervolgens de Burgemeest Verheullaan reed hij bijna twee fietsers aan. Via de Europasingel en de Dr. Vlaanderenlaan reed de bestuurder de Dorpsstraat op en vervolgens richting Leiderdorp, nog steeds stoptekens negerend. Op de Honsdijk reed de bestuurder naar het terrein van een betonbedrijf. Daar kon nog net een werknemer wegspringen. De Valkenburger keerde hier zijn voertuig en reed weer terug naar de Honsdijk. Enkele honderden meters verder zette hij zijn voertuig stil op een parkeerhaven.

Aanhouding Een agent wilde hierop tot de aanhouding overgaan, echter de Valkenburger maakt aanstalten om weer te gaan rijden. De Valkenburger staakte dit. De bestuurder werd uiteindelijk aangehouden maar pleegde nog even verzet waardoor hij eerst naar de grond werd gewerkt. Een vrachtwagenchauffeur uit Zoeterwoude schoot hierbij de agent te hulp. De politie maakt proces verbaal op tegen de bestuurder.