Gemeente Abcoude


VERZAMELLIJST GENOMEN BESLUITEN
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE
D.D. 17 augustus 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Verzoek van het bestuur van jongerencentrum Tumult om diverse vergunningen, c.q. ontheffingen in het kader van de Abcouder feestweek 2004. Toelichting:
Het bestuur van de vereniging open jongerencentrum Abcoude (Tumult), Kerkplein 28 te Abcoude vraagt een tijdelijke gebruiksvergunning brandveiligheid aan voor het inrichten van het buitenterrein in verband met de Abcouder feestweek. Aangezien het buitenterrein jaarlijks op dezelfde wijze wordt ingericht wordt een vergunning voor meerdere jaren aangevraagd. Tevens vraagt het bestuur ontheffing aan om op 25, 26, 27, 28 en 29 augustus 2004 tot 05.00 uur geopend te mogen zijn. Ook wordt er tijdens de week een mobiele bar op het terras geplaatst en daarvoor is een ontheffing ingevolge art. 35 van de Drank- en Horecawet nodig. De mobiele toiletvoorziening komt op dezelfde plaats als het voorgaande jaar (tegenover bushalte Dr. Van Doornplein) en te staan. Net als het voorgaande jaar komen er 3 gecertificeerde beveiligingsbeambten om de openbare orde en veiligheid in en nabij de inrichting Kerkplein 28 te Abcoude te waarborgen. Ambtelijk advies:

1. Aan College: vergunning verlenen voor het plaatsen van de mobiele toiletvoorzieningen op de openbare weg en een tijdelijke gebruiksvergunning brandveiligheid verlenen voor de jaren 2004 t/m
2008;

2. aan burgemeester: ontheffing van het sluitingsuur verlenen en ontheffing plaatsen mobiele bar (art.
35 Drank- en Horecawet.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Gemeentelijke subsidie voor een Monumenten Inventarisatie Projecten (MIP) uitgave van MIP panden in Abcoude door de Stichting Publicaties Oud Utrecht (SPOU). Toelichting:
Op 10 maart 2004 heeft de Stichting Publicaties Oud Utrecht (SPOU) een brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders met daarin de vraag of het college bereid is een gemeentelijke subsidie ad 8.000,- beschikbaar te stellen voor de door de SPOU te publiceren uitgave van een Monumenten Inventarisatie Projecten (MIP) reeks van MIP panden in Abcoude. Gezien het feit dat de gemeente moet bezuinigen en dat er binnen de post Monumentenzorg op de gemeentelijke begroting geen budget beschikbaar is, wordt aan het college voorgesteld om de SPOU te berichten dat er geen gemeentelijke subsidie ad 8.000,- beschikbaar wordt gesteld om een MIP-reeks van MIP panden in Abcoude ui te geven. Tevens zal de Historische Kring Abcoude ­ Baambrugge van dit besluit in kennis gesteld worden.
Ambtelijk advies:

- Voorgesteld wordt de SPOU erop te wijzen dat er geen gemeentelijke subsidie beschikbaar is om een MIP-reeks voor MIP panden in de gemeente Abcoude uit te geven;
- voorgesteld wordt de Historische Kring Abcoude - Baambrugge van dit besluit in kennis te stellen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


2. Mandaatbesluiten voor respectievelijk beschikkingen met urgentieverklaring aan de Stichting Urgentieverlening West Utrecht en voor de verdeling van woonruimte aan woningbouwvereniging Westhoek Wonen.
Toelichting:
Per 1 januari 2004 heeft de gemeenteraad van de gemeente Abcoude de Huisvestingsverordening Gemeente Abcoude 2004 vastgesteld, aangezien de gemeente Abcoude per 1 januari 2004 niet meer behoort tot het Bestuur Regio Utrecht. De regionale huisvestingsverordening BRU 1997 is derhalve vervallen. In de bestaande mandaatbesluiten wordt nog verwezen naar de regionale huisvestingsverordening BRU 1997. Voorgesteld wordt in beide mandaatbesluiten te verwijzen naar de Huisvestingsverordening Gemeente Abcoude 2004 en de aangepaste mandaatbesluiten voor akkoord ter ondertekening aan te bieden aan respectievelijk de Stichting Urgentieverlening West Utrecht en woningbouwvereniging Westhoek Wonen.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt in beide mandaatbesluiten te verwijzen naar de Huisvestingsverordening Gemeente Abcoude 2004 en de aangepaste mandaatbesluiten voor akkoord ter ondertekening aan te bieden aan respectievelijk de Stichting Urgentieverlening West Utrecht en woningbouwvereniging Westhoek Wonen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 17 augustus 2004. De secretaris, de burgemeester,


---