Gemeente Bloemendaal

09-08-2004

Wegwerkzaamheden Bloemendaalseweg-Busken Huetlaan

In de periode van 17 augustus tot en met 21 oktober 2004 wordt gewerkt aan de Bloemendaalseweg vanaf de Dompvloedslaan tot en met de Busken Huetlaan. De gemeente Bloemendaal maakt van deze gelegenheid gebruik om de weginrichting aan te passen aan de richtlijnen voor duurzaam veilig verkeer. Dit betekent dat op beide wegen de fietsstroken worden vervangen door verhoogde fietspaden. Voor fietspaden is meer ruimte nodig dan voor fietsstroken. Daarom worden de rijbaan en de trottoirs iets smaller op de Busken Huetlaan en het deel van de Bloemendaalseweg tot de noordelijke inrit van het gemeentehuis. Het trottoir aan de oostzijde van de Bloemendaalseweg ter hoogte van Buytentwist (schuin tegenover het gemeentehuis) en de Parkweg komt daardoor helaas te vervallen. Aan het einde van het trottoir worden zebrapaden aangelegd om voetgangers veilig over te laten steken. Ter hoogte van Bloemendaalseweg 150 en 162 worden asfaltdrempels aangelegd teneinde de snelheid te beperken tot maximaal 50 km per uur. Vergelijkbare asfaltdrempels zijn ook op de Bloemendaalseweg en de Militairenweg aangelegd.

Gedurende de werkzaamheden zijn de volgende omleidingen van kracht:
. vanaf de N208 (Delftlaan) wordt voor verkeer richting Zandvoort/Overveen een route aangegeven via de Kleverlaan (Haarlem) - Verspronckweg - Korte Verspronckweg;
. vanaf de Zeeweg wordt verkeer richting Bloemendaal (en Alkmaar) omgeleid via de Julianalaan - Korte Verspronckweg - Verspronckweg - Kleverlaan;
. verkeer richting Bloemendaal komend vanaf de Zijlweg in Haarlem wordt verwezen naar de Westelijke Randweg;
. verkeer komend vanuit Aerdenhout wordt omgeleid via de Zijlweg - Westelijke Randweg - Kleverlaan; voor verkeer vanuit Bloemendaal geldt de omgekeerde route.

Ook de bussen van lijn 6 moeten tijdens de werkzaamheden worden omgeleid. De omleidingsroute is in overleg met Connexxion bepaald en loopt via de Verspronckweg en de Kleverlaan.


---