Gemeente Bloemendaal

17-08-2004

Bloemendaal treedt op tegen geluidsoverlast op het strand

Tijdens geluidmetingen op 4 en op 7 augustus 2004 constateerde de gemeente dat de geluidsnormen bij drie strandpaviljoens zijn overschreden. Dit zijn strandpaviljoens Q-Beach, Bloomingdale en Woodstock. Het college van Bloemendaal vindt dit onacceptabel en heeft besloten sancties op te leggen om overtredingen in de toekomst te voorkomen. Bij elke nieuwe overtreding vordert de gemeente een dwangsom van E 7.500 per dag in. Het besluit van het college geldt voorlopig voor onbepaalde tijd.

In september 2003 heeft het college van b. en w. geluidsnormen voor het strand vastgesteld. Op het strand geldt een geluidsnorm van 65 decibel tot 23:00 uur 's avonds en na 23:00 uur en na 23:00, 50 decibel. Deze geluidsnorm geldt op iedere dag van het strandseizoen.

Bij het opstellen van de geluidsnormen is met de belangen van alle partijen rekening gehouden. De geluidsnormen zijn ruim genoeg genomen om een gezonde exploitatie van de strandpaviljoens mogelijk te maken. Bovendien zijn de geluidsnormen streng genoeg om de geluidsoverlast voor andere strandbezoekers op een aanvaardbaar niveau te houden.


---