Provincie Flevoland




Europees geld voor tweede fase ontwikkeling Stadshart Lelystad

Na de eerste fase van het project Embrassade is de provincie ook bereid uit haar Europese programma fase 2 met Europees geld te ondersteunen. De Embrassade maakt onderdeel uit van het plan om het stadshart van Lelystad te vernieuwen en uit te breiden. Fase 2 van dit project krijgt een Europese bijdrage van 1,4 miljoen euro, nadat de provincie eerder al een krap miljoen beschikbaar had gesteld voor fase
1.

De gemeente Lelystad is momenteel volop bezig met de uitvoering van het Stadshartproject. Doelstelling van het Stadshartproject is de vitaliteit en attractiviteit van het centrumgebied van Lelystad te vergroten. De herkenbaarheid en het eigen karakter van het centrumgebied worden momenteel vergroot door het aanbrengen van een voor Lelystad karakteristieke groene omzoming van het centrumgebied, de zogeheten Embrassade.

In het nieuwe centrumgebied zal de kwaliteit van de openbare ruimte aanmerkelijk worden verbeterd en zullen lege ruimtes een functie krijgen. Bovendien komen er meer kantoren, winkels, horeca, leisure en woningen. Om dit nieuwe centrum te kunnen ontsluiten wordt het aantal parkeerplaatsen flink uitgebreid (extra 700 plaatsen).

De Europese bijdrage voor fase 2 van de Embrassade is bedoeld voor voorzieningen zoals de Zilverparkgarage, de Combinatiegebouwgarage, de oost-, noord- en zuidzijde van de Embrassade, het theaterplein en het busstation. De totale korten van het project bedragen ruim 17,6 miljoen euro. Naast de provincie dragen ook het rijk en de gemeente bij aan dit omvangrijke project.