Provincie Flevoland



Ruim 5 miljoen euro voor project kuststrook Lelystad

De gemeente Lelystad krijgt 5,25 miljoen euro uit het Europees programma voor Flevoland, voor de ontwikkeling van de kuststrook van Lelystad. Dat heeft het college van Gedeputeerde Staten besloten.

Lelystad gaat de komende jaren hard aan de slag om de kuststrook meer gezicht te geven. De kustlijn zal visueel aantrekkelijker worden en kansrijke sectoren als recreatie en toerisme krijgen de ruimte zich verder te ontwikkelen. Daardoor ontstaat een kustlijn waar de functies wonen, werken en recreëren zijn geïntegreerd en waar economische vitaliteit en leefbaarheid samen gaan.

De bijdrage uit het Europees Programma is bedoeld voor de volgende projectonderdelen:

* 1e en 2e fase boulevard

* Batavia-haven: vergroten van de havenkom

* Batavia-haven en stad: Lelybaan en Lelyplein

* Batavia-haven: historische uitbreidingskosten

* Bataviastad: openbare ruimte

* Bataviastad: parkeergarage Lelybaan

* Aanleg Turborotonde

* Voorbereidende kosten

Naar verwachting wordt het project medio 2007 afgerond.De bijdrage van 5,25 miljoen euro bestaat uit drie delen. Een bedrag van 2.812.500 wordt beschikbaar gesteld uit het Europese Structuurfonds EFRO (fonds voor regionale ontwikkeling) en de provincie legt een bedrag van 787.500 euro op tafel als cofinanciering. Daarnaast is het Ministerie van Economische Zaken bereid cofinanciering beschikbaar te stellen voor een bedrag van 1,65 miljoen euro.