Provincie Flevoland




Mentoren geven werknemers begeleiding bij hun nieuwe baan

Het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland heeft besloten een Europese bijdrage van bijna 4,5 ton uit het Europees Sociaal Fonds beschikbaar te stellen aan de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland. Deze bijdrage is bestemd voor de uitvoering van het project Bedrijfsmentoren Flevoland.

De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland BV (OMFL) heeft een aanvraag ingediend voor het project Bedrijfsmentoren Flevoland. Het project heeft als doel herintreders en kansarme groepen op de arbeidsmarkt te helpen bij hun pogingen een vaste baan te krijgen. Relatief veel mensen uit deze doelgroepen hebben moeite met het behouden van een baan en daar probeert dit project verandering in te brengen.

Het project bestaat eruit dat binnen bedrijven mentoren worden aangesteld die nieuwe werknemers specifieke begeleiding geven. De mentoren zorgen ervoor dat de nieuwe medewerkers hun eigen plek vinden binnen de nieuwe werkomgeving. Nieuw personeel krijgt via hun mentor informatie over wat de werkgever van hen verwacht en daarnaast wordt de drempel verlaagd om vragen en opmerkingen neer te leggen bij de werkgever. Het is de bedoeling dat binnen het project 20
bedrijfsmentoren worden aangesteld in diverse bedrijven.

Het project past in maatregel 4.3 van het Europese programma voor Flevoland. Vanuit dat Europees programma Het project krijgt een bijdrage van 449.665 euro. Private partijen (de deelnemende werkgevers) betalen 212.000 euro mee aan het project en de provincie stelt nog een aanvullend bedrag van 13.495 euro beschikbaar. Daarmee zijn de totale projectkosten van ruim 675.000 euro gedekt.