Politie Zeeland


O-8343-2004 Verkeerscontroles Oosterscheldebekken

In 's-Gravenpolder, Kapelle en Reimerswaal zijn vandaag tussen 08.00 en 17.30 uur snelheidscontroles gehouden.
In 's-Gravenpolder werd gecontroleerd op de Schoorkenszandweg. De ter plaatse geldende snelheid van 80 kilometer werd 78 keer overschreden. Er werden 868 voertuigen gecontroleerd. In Kapelle, op de Postweg werden 296 voertuigen gecontroleerd en reden 48 voertuigen te hard. Op de Oude Rijksweg in Reimerswaal werden 323 voertuigen gecontroleerd en er bleken 7 voertuigen te hard te rijden.


W-8344-2004 Winkeldief actief in Lange Delft Middelburg

Een jongeman is vanmiddag omstreeks 15.25 uur betrapt in een winkel in de Lange Delft toen hij goederen wilde wegnemen.
Hij werd bij de uitgang aangesproken door een medewerkster van de winkel. Zij wilde in de tas van de jongen kijken of hij iets had weggenomen. Hierop legde de jongen de tas in een grote bak met allerlei artikelen die voor verkoop bestemd waren en liep de zaak uit. Toen de medewerkster in de tas keek zag zij dat er goederen uit haar winkel ter waarde van enkele honderden euro's in zaten. Ook zag zij dat er een t-shirt in de tas zat, afkomstig van een kledingzaak uit de Lange Delft, waar alle labels nog aan zaten. Het t-shirt had een waarde van enkele tientallen euro's. Het shirt is weer terug naar de kledingzaak. Naar de jongen is nog gezocht door de politie, maar hij is niet meer aangetroffen.

Z-8345-2004 Verkeersongeval Zaamslag
Op de kruising Paardendijk/Margarethaweg in Zaamslag heeft vanavond rond 19.15 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een 24-jarige automobiliste uit Axel reed rond dat tijdstip over de Paardendijk in haar personenauto. Plotseling reed de 51-jarige Middelburgse bestuurder van een geparkeerd staande auto achteruit en liet bij deze manoeuvre de 24-jarige vrouw niet voorgaan. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding waarbij de auto van de Axelse beschadigde.


W-8346-2004 Aanhouding na diefstal kussens

Vandaag is rond 21.15 uur een 45-jarige man uit Juchen (D) aangehouden.
De man had bij een strandpaviljoen twee grote kussens gehuurd die hij niet terug wenste te geven. Hij liep met de kussens onder een zeil het strand af. De paviljoenhouder heeft aangifte tegen de man gedaan.